čtvrtek 7. května 2015

Tip na výstavu. Nuova Oggettività. Umění v Německu v době Výmarské republiky.

V Benátkách byla 1. května zahájena další zajímavá výstava úmění s oficiálním názvem Nuova Oggettività. Arte in Germania al tempo della Repubblica di Weimar 1919 - 1933. Poprvé v Itálii se představují díla německých umělců vytvořená během Výmarské republiky, v období mezi koncem 1. světové války a vzestupem nacismu (1919 - 1933). Výstavu pořádá Los Angeles County Museum of Art ve spolupráci s nadací Fondazione Musei Civici di Venezia a s podporou 24 Ore Cultura - Gruppo 24 Ore. Po ukončení akce v Benátkách, se celá výstava přesune na podzim do USA.

Na 140 vystavených mistrovských děl pochází jak od známých autorů jako např. Otto Dix, George Grosz, Christian Schad či Max Beckmann nebo i méně známých umělců jako  Heinrich Maria Davringhausen, Aenne Biermann, Hans Finsler, Georg Schrimpf, atd. Přičemž zvláštní pozornost je věnována vzájemnému srovnávání dvou různých uměleckých forem malování a fotografování

Výstava se koná od 1.5. do 30.8.2015 v Museo Correr (muzeum Correr na náměstí Sv. Marka). Vstupné 12€, slevněné 10€. Kompletní informace o cenách vstupenek a možnost objednat on-line zde (ENG). Otevřeno je denně od 10.00 do 19.00 hod. Poslední vstup je v 18. hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.