pondělí 4. července 2016

Parkování v Benátkách za 4 € na celý den

Parkování v Benátkách za 4 € na celý den
Parkování přímo v Benátkách je v drtivé většině v parkovacích domech a je drahé




Prázdniny jsou tady. Mnozí z těch, co plánují letní návštěvu Benátek, pojedou autem. Auto je fajn společník na cestu. Ale v cílové destinaci nastává ono slavné Nerudovské "kam s ním"? A hlavně za kolik? Vězte, že parkování v Benátkách za 4 € na celý den není žádná utopie. 

Parkování přímo v Benátkách - 30na den


Přímo v Benátkách máte pouze 2 možnosti. Garážový dům na náměstí Piazzale Roma a malé parkoviště na opačné části stejnojmenného náměstí. Ani jedno nedoporučuji. 

Do garáží musíte přijet brzy ráno, aby bylo ještě místo. A pak cena 30 € za den, není zrovna z těch nejlevnějších. Sice ji můžete snížit předplatbou na 28 €, ale ani to není žádná olympiáda.

Krátkodobé stání v přímo v centru od 4 €


Přímo na náměstí Piazzale Roma můžete zaparkovat i krátkodobě a to buď za 4 € na hodinu na venkovním parkovišti, nebo za 7 € na 2 hodiny v krytých garážích Parccheggio Sant Andrea.




Parkování na 30 minut v centru zdarma


Malé parkoviště, které leží podél Rio Terá Sant´Andrea, je tak dobré na to, vyložit zde osádku vozu a odjet. Prvních 30 minut parkujete zdarma. Moc volného místa tady ale nebývá. Jinak je cena  4 € za hodinu.

Parkování na Tronchettu - 21 € na den


Další možností je parkování na Tronchettu. Je to uměle vybudovaný ostrov na okraji Benátek. Slouží jen na parkování. Pro auta i autobusy. Poskytuje 3957 parkovacích míst. Cena za celodenní stání je 21 €. Na hodinu je to 3 €. Je to levnější než na Piazzale Roma, ale ... ale je to daleko.

Cesta pěšky na náměstí Piazzale Roma je dlouhá 1,5 kilometru a trvá zhruba 25 minut. Při ní ovšem kolem vás sviští jedno auto za druhým. Nic moc. Můžete jet visutou lanovkou zvanou People Mover. Cena je 1.50 € za osobu a 1 směr, což pro 4 člennou rodinu děla 12 € za cestu tam a zpátky. Ale zase se to bude určitě líbit vašim dětem.

Nejlevnější možnosti parkování


Nejlepší a nejlevnější možnosti parkování poskytuje část Benátek zvaná Marghera. Je to vlastně průmyslové předměstí Benátek nebo chcete-li, tak pobřežní část Mestre. Leží těsně před mostem Ponte della Libertá, mostem, který spojuje Benátky s pevninou.

Expo Venice - 10 € na den


Tady máte 2 možnosti parkování. První je krásný nový parkovací dům v areálu Expo 
Venice. Nabízí 1.000 parkovacích míst. Jen se předem podívejte na jejich stránky, zda zrovna nebude probíhat nějaká výstavní akce. Teď v létě je to v pohodě. Nejbližší je veletrh elektroniky, ale ten bude až 17. září. 



Auto tu budete mít pod zámkem a pod střechou. Což oceníte hlavně v letních vedrech. Cena ze celodenní parkování je 10 € respektive 1,5 € za hodinu. Hned vedle je vlaková zastávka Venezia Marghera, odkud jezdí několikrát za hodinu vlaky do Benátek. 

Pojedete jen 1 zastávku. Nemůžete se splést. Všechny vlaky totiž končí v Benátkách na nádraží Santa Lucia. Cena za jízdenku je 1.25 €. Koupíte ji v automatech na nádraží. Postup je velmi jednoduchý. Vše ověřeno, naposledy minulý týden čtenářkou Bárou, které tímto moc děkuji za informace. 

Úplně nejlevnější - 4 € na den


Druhou možností je několik parkovišť při ulici Via dei Petroli. Ty jsou úplně nejlevnější. Několik soukromníků zde provozuje veřejná parkoviště. Všechny jsou oplocené a hlídané. Ceny začínají na 4 € za celý den. 




Ověřené (letos na jaře) je parkoviště s názvem Venice City Park (Mondial Park). Tady si účtují 4 € za den. V boudě u vjezdu na parkoviště prodávají většinou i jízdenky na MHD, na autobus. Cena je 1.50 € za 1 směr. Autobusová zastávka je cca 5 minut zpět a jmenuje se Via della Liberta 3/3. Všechny autobusy z ní jedou do Benátek. Na protější straně silnice je zastávka pro zpáteční cestu. Přes silnici vede nadchod. 

Aktualizace 10.08.2020
Nejlevnější parkování na den stojí 5,50 € na den. Na parkovištích přímo u hlavní silnice zaplatíte od 6 €. Počítají si na nich 6 éček za každý započatý den. 

Parkování zadarmo

Aktualizace 10.08.2020. Pokud jedete do Benátek jen na 1 den, využijte možnost parkovat úplně zdarma!

Parkování v Benátkách za 4 € na celý den
Parkoviště Venice City Park v Benátkách Margheře, s cenou 4 € za den


Mestre, modrá parkovací zóna


Abych byl důsledný, tak je tady ještě jedna možnost. Poslední. Můžete parkovat v Mestre. Pozor ale na to, že téměř celé město je modrá parkovací zóna. Místní policie, ostatně jako všude jinde na světě, se ráda zaměřuje na auta s cizí poznávací značkou. 

Z Mestre se budete muset také dostat do Benátek. Autobus nebo tramvaj vás přijde na 1.50 €. Jízdenky koupíte v trafikách nebo v kavárnách. Vlak stojí 1.25 €, jízdenky v automatech na nádraží nebo v nádražní pokladně. 

Buon viaggio!

Auto nebo letadlo?


________________________________________________________________________________________

Rozhodujete-li se, jestli pojedete do Benátek autem nebo poletíte letadlem, může se vám hodit kompletní seriál cest, jak se dostanete z letiště do Benátek a naopak:

________________________________________________________________________________________
 

Levné ubytování v Benátkách




Booking.com


59 komentářů:

  1. Plánuji tam jet, cestou z dovolené v Chorvatsku.. parkoviště za 4€ na den je super.. ještě najít nějaký ubytování.. myslím že se na Vašich stránkách ještě zdržím.. :-) borocop1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ověřeno 7.6.17. Parkoviště Venice City Park mohu doporučit. Aktuální cena parkovného k uvedenému datu je 4,5 €. Dále postupuje podle zde uvedeného. návodu (jeďte busem za 1,5 € atd.) Snad jen jedno upozornění. Nám se stalo,že na jedné z posledních křižovatek (myslím snad že Via Orlanda) před parkovištěm Venice City, se nás snažili odklonit máváním a zuřivou gestikulaci chlapíci v bílých tričkách. Působí dojmem že vámi hledané parkoviště je plné a musíte jet jimi požadovaným směrem. Pokud uposlechnete, dojedete sice na "parking free", ale záhy vás odkáží na loď, která vás bude podle nich stát pro 2 dospělé a 2 velmi malé děti 40 €. Jestli tam i zpátky nevím, neboť jsme se po tomto zjištění otočili a v pohodě dojeli do Venice Park City.

    OdpovědětVymazat
  3. Prosím vás, dá se s parkovacího domu Venice Expo dojít pěšky nějakým nadchodem nebo podchodem na vlakovou stanici Venezia Marghera přes Via della liberta? Budu vděčná za odpověď. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, lenko dá. Běžte směrem ke stanici Marghera. Přímo naproti stanice je podchod https://www.google.cz/maps/place/45%C2%B028'20.0%22N+12%C2%B015'20.3%22E/@45.472233,12.2550898,136m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d45.472233!4d12.255637?hl=cs

      Miloš

      Vymazat
  4. Díky Vašemu webu jsme byli perfektně připraveni a 5.7.2017 jsme Benátky navštívili. Jsou nádherné a dýchla na nás romantika na každém rohu. Parkování jsme na Tronchettu a super. Pěšky jsme šli tam i zpět a dá se to v pohodě. Ještě jednou díky za rady. Martin P.

    OdpovědětVymazat
  5. Rovnez potvrzuji vyse uvedene informace o parkovani u Expo Venice. Super misto a 300 m od parkoviste je zastavka autobusu 53E ktery vas v kazdych 22 a 55 minut dane hodiny odveze na Piazzale Roma. Snad jen, ze v garazich neni WC a lze platit jen v hotovosti, nikoliv kartou

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, přidáváme se k poděkování za prima web. Dnes jsme navštívili Benátky, jsou kouzelné. Parkovali jsme ve Venice City Park - parkovné je zvýšeno na 4,50EMU/den, otevřeno je non stop, je hlídané. Obsluha nám prodala lístky na autobus - 1,50EMU/osoba/jedna cesta. Zastávka je 3 minuty, cesta trvá 5 minut, přesně, jak bylo na webu. Odjížděli jsme z Benátek docela pozdě, kolem 22 hod.,intervaly busu byly i tak velmi krátké - prakticky jsme vůbec nečekali.Děkujeme za informace.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj,moc děkujeme za cenné informace.S rodinou jsme se vypravili na prohlídku Benátek.Parkovaní na Venice Cíty Park za 4,50 €.Na místo jsme dorazili v 9:00 a parkoviště bylo poloprázdné.Lístky na bus Vám prodají hlídači parkoviště.Mají i obousměrné.Zastávka za rohem.Jsou tam ukazatele.Benátky jsou kouzelné a k tomu za pár euro...Tomas

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím,
    tak dneska jsme navštívili Benátky. Parkovaní na Venice Cíty Park s dodávkou (Vito) vyšlo na 8euro což je normální, že za větší auto je příplatek. Jinak všechno v pohodě. Při odjezdu trochu zácpa, ale nic co by člověk nepřežil. Jediné co bylo drobné zklamání, tak byla projížďka na Gondole, ale byla to naše vina, že jsme si vzali Gondolu na začátku Benátek místo někde v centru. Za 80Euro bych čekal něco víc :-(. Jinak všechno super a moc děkujeme za super informace na této stránce. Jirka

    OdpovědětVymazat
  9. Dobry den,v sobotu sme boli v Benatkach parkovali sme v Expo Venice.Parkovanie super,prisli sme tam v sobotu o 11.30 a parkovaci dom skoro prazdny.Potvrdzujem 10 eur na cely den.Do benatok sme sli autobusom,listky sme nemali,lebo sme nenasli automat.Naspät sme sli tiez autobusom,je to asi prva zastavka za mostom.Treba vystupit pri takom nadchode,hned pod nim je zastavka.V nadchode je aj vytah.Dakujem za info na tejto stranke,nam to velmi pomohlo.

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím, ráda bych se zeptala, zda se dá auto nechat i přes noc v Expo Venice, chtěli bychom jednu noc přespat v centru Benátek, děkuji.

    OdpovědětVymazat
  11. Ano, je možné parkovat i přes noc. Cena zůstává pořád stejná - 10 € na den. Miloš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, děkuji ��

      Vymazat
    2. Dobrý den my budeme z Benátek vyplouvat lodí a hledám parkování na celý týden kde nechat auto.... Cenově stále stejně myslíte?Cca 70-80€ ? Děkuji moc

      Vymazat
  12. Dobrý den, dá se nechat auto přes noc ve Venice city park? Případně za kolik? děkuji

    OdpovědětVymazat
  13. Ano dá. Cena je 5 € za 24 hodinové parkování.

    Miloš

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý den,

    plánuji cestu do Benátek. Pojedu sama se dvěma dětmi 3,5 a 1 rok a mám ráda vše připravené, abych na místě nešťourala zbytečně dlouho prstem na mapě a zmatená pobíhala po bus nádraží ;-)
    Jde o jednodenní návštěvu Benátek a jako historicky a turisticky nejkrásnější mi přijde čtvrť San Marco (máte-li jiný názor, sem s ním - budu ráda za radu :) ). Nevím ale, jak se z parkoviště v Mestre dostanu do této čtvrti. Přímým autobusem od parkoviště? Jakou linkou? Nebo někam a pak pěšky? Moc moc moc moc děkuji za tipy!!! :)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ozvěte se mi prosím na můj email, najdete ho na hlavní stránce nahoře, pod titulním obrázkem, v záložce "o mě". Nechci sem dávat e-mail kvůli spamovacím robotům. Z Mestre máte několik možností, záleží, kde budete bydlet. Děkuji. Miloš

      Vymazat
  15. Díky za užitečné info a přidávám svůj příspěvek: parkovacích možností na ulici Via dei Petroli je skutečně několik. Nedivte se, když vás navigace bude tahat nesmysleně nahoru a dolů, ale je třeba se dostat na správnou stranu několikaproudové silnice. Parkoviště jsou to soukromé, všechny za 4,5 EUR/24 hodin, oplocené, hlídané, venkovní. Osobně jsem využil Venice Car park. Platí se až při odjezdu. Chlapík vám prodá jízdenku na bus za 1,5 EUR, děti do 6 let zdarma. Zastávka autobusu Via della Liberta je 200 metrů, do Benátek jedou autobusy č. 2, 4, 6 a 7. V autobuse jízdenku přiložíte ke čtečce, čímž ji označíte. Vystoupíte na 1. stanici, což je v podstatě i konečná. V Benátkách stojí veřejné WC 1,5 EUR/osobu!! Na zpáteční cestě vystoupíte opět 1. stanici, vrátíte se cca 70 metrů k nadchodu, přejdete rušnou cestu a po 3 minutách jste u auta.

    OdpovědětVymazat
  16. Dobry den, planujeme navstivit Benatky, chtela bych se zeptat jestli je mozny vysadit posadku na Piazzale Roma,jede s nama babicka tak aby se nemusela tahat pak busem, a vratit se zpet na parkoviste Venice city park nebo Mondial park, jestli to neni prilis velka ztrata casu a jestli se tam vubec dostanu ze smeru od Benatek aby to nebylo prilis komplikovane a zdlouhave nez abychom jeli vsichni autobesem z parkoviste. Predem dekuji za odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Babičku vysaďte na Piazzale Roma před budovou garáží San Marco (bilá rohová budova ve funkcionalistic. stylu). V přízemí sidáte kafe, než se řidič vrátí. Cesta mu zabere 20 až 30 min. K nájezdu na parkoviště pak použjte navigaci (via Petroli 5) Miloš

      Vymazat
  17. Venice Car park, cena 4.5EUR (0-24h). Chlapik predava kartu na bus so spiatocnym listkom za 3EUR.
    Cesta z Piazzale Roma autom na parkovisko a spat busom 27min.

    OdpovědětVymazat
  18. Parkoval jsem v parkovacím domě na Expo Venice od pátku 14.00 do neděle 9.00. Parkovné bylo celem 30 za tři kalendářní dny. Měl jsem trochu obavy, ale auto bez úhony vydrželo.
    Lístek na vlak se dá koupit v budově vlevo naproti vstupu do podchodu ke stanici. Cena 1.5E. Z nádraží jsem pokračoval lodí do hotelu u náměstí S.Marco. Lístek na loď stojí 7.5E, dpoporučuji koupit za 20E lístek na 24 hodin.

    OdpovědětVymazat
  19. Dobrý den, plánuji plavbu lodí z Benátek. Kde nejlépe zaparkovat auto? A nejlevněji? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  20. Nejlevněji právě ve Venice City park a okolí. Od 4.50 €. Parkoviště jsou hlídané a přístupné 24 hodin. Z parkoviště pak busem MHD jeďte na konečnou (Piazzale Roma). Odtud se dostanete lanovkou People Mover na Tronchetto, odkud z terminálu odjíždějí lodě.

    OdpovědětVymazat
  21. Zdravím, nevíte někdo, jak je to s parkováním v OD Pegaso, přes silnici od žel. stanice Venezia Porto Marghera railway station.
    Co tak koukám na mapu, pak bych podběhl silnici a jsem na stanici, i když Pala Expo di Venezia je jistota.
    Uvítal bych i zkušenost s nějakou trasou po Benátkách, máme dvě děti a tak něco do 3 km a vidět toho co nejvíc :) díky díky Jirka

    OdpovědětVymazat
  22. Zdravím, chystáme se do Benátek v červenci autem a se psem :-) Může pes do MHD?
    Děkuji Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ano může ...Il trasporto dei suddetti animali (ad eccezione dei cani - guida per non vedenti) potrà essere comunque limitato o escluso, a giudizio del personale incaricato, in caso di situazioni di ...

      Vymazat
  23. V ulici Via Galileo Ferraris je možné parkování zcela zdarma, jedná se o nehlídané parkoviště hned vedle EXPO (netrefili jsme vjezd a nechtělo se nám objíždět celou halu). Poté se dá bez problémů z nedaleké zastávky dojet do Benátek.

    OdpovědětVymazat
  24. OVĚŘENO 22.3.2018 + rada
    22.3.2018 jsme byli v Benátkách, zaparkovat lze velmi pohodlně na BEZPLATNÉM parkovišti které se táhne celou ulicí "Via delle Industrie" v Mestre, odtud dle místa zaparkování pohodlně dojdete pěšky na autobus - cca 5minut, který Vás doveze do Benátek (1,5EUR). Pokud zaparkujete hned na začátku ulice která začíná u kruháku, tak právě na tomto kruháku narazíte na trafiku kde si můžete hned na autobus koupit lístek. Od kruháku je nejblíže zastávka Via della Libertà 2/3 cestou tam hned u silnice, cestou zpět je pod velkou hlavní silnicí podchod.
    A malá rada na závěr - pokud plánujete cestovat po Benátkách lodní dopravou a koupíte si celodenní jízdenku (20EUR) tak Vám tato jízdenka platí i na autobusy co jezdí z/do Mestre, takže pokud budete mít hned celodenní jízdenku i na lodě, nemusíte platit 1,5EUR za autobus z/do Mestre kde parkuje Vaše auto zadarmo :-)
    PS: Autobusy staví na zastávkách asi "na znamení" takže cestou tam na autobus mávněte, cestou zpět si před zastávkou raději v autobuse zmáčkněte stopku.

    OdpovědětVymazat
  25. Díky za tip. PS: Jen pokud se zdržíte v Benátkách pozdějších večerních hodin, nebo chcete ve městě zůstat na noc, auto na Via delle Industrie nenechávejte. Je to tak trochu takový nehlídaný průmyslový Bronx. Raději využijte okolní hlídané parkoviště od 4,50 €. Je to bezpečnější.

    OdpovědětVymazat
  26. Zdravím, chystáme se do Benátek zítra autobusem cca 40 osob. Kde nejlépe zaparkovat? A kolik to stojí? Děkuji. Ala

    OdpovědětVymazat
  27. Dobrý den, s parkováním autobusů bohužel nemám zkušenosti. Vím že některé cestovky parkují v Punta Sabbione a pak účastníci zájezdu musí lodi do Benátek (20 € / 24 hod jízdenka) nebo parkují někde podél želez. trati z Trevisa do Benatek a účastníci se dopravují vlakem (2,50 - 3,50 € jedna cesta). Klasicky busy jinak parkují na Tronchettu.

    OdpovědětVymazat
  28. Dobrý deň.
    Potrebujem poradiť ako je to s parkovaním motoriek.
    Ďakujem

    OdpovědětVymazat
  29. Dobry vecer, tesne pred vjezdem do Benatek (na konci mostu Ponte della Liberta vpravo) je bezplatne parkoviste. Pominkou je, ze musi byt misto ;-) Mrknete na Google maps: Ponte della Libertà, 30135 Venezia VE, Itálie

    OdpovědětVymazat
  30. Dobrý den, prosím mohu se zaeptat, zda Benátky navštívit červenci je rozdíl navšívit je o víkendu či lépe v pracovním týdnu?? Nebo je to jedno...??
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  31. Dobry den, o vikendu je ve meste vzdy vice lidi. Pokud dorazite kolem 9, tak je to vetsinou jeste v pohode. Milos

    OdpovědětVymazat
  32. Ahojte, vie niekto poradiť od akėho veku potrebuje dieťa listok, jednorazový prip.ccelodenný

    OdpovědětVymazat
  33. Díky moc za info, parkoval jsem na Venice Car park, všechno funguje, jak má. Jen se nenechte odradit tím, že ulice Via dei Petroli momentálně vypadá trochu jako staveniště.
    Radek

    OdpovědětVymazat
  34. Dobrý den, dnes jsme navštívili Benátky a i díky Vám to proběhlo všechno hladce. Je super, že se podílíte s ostatními o své zkušenosti. Ivana

    OdpovědětVymazat
  35. ahoj, dobrý den. mám v plánu se zastavit v benátkách příští pátek a sobotu. Když přijedu do Benátek ráno (s parkováním podle rad nejspíše u VeniceCityPark) a ubytování máme až odpoledne (poblíž Ponte di Rialto).... ptám se, prosím.. nevíte, co s kufrem? :) Nějaké možnosti úschovy například? Děkuju

    OdpovědětVymazat
  36. Dobry den, chcela by som sa spytat, ci si treba na vsetkych parkovaniach miesto rezervovat? napriklad vo venice city park....dakujem, denisa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer Deniso, většinou rezervace není potřeba. Plno bývá jen při významných akcích v Benátkách (Festa del Redentore, Regata Storica, karnevalové víkendy...).
      Ostatní parkoviště většinou ani rezervační systém nemají.
      PS: Před 14 dny jsem měl víkendovou rezervaci ve Venice City Park a při příjezdu nebyla vůbec potřeba.
      Miloš

      Vymazat
  37. Ahoj, mezi svatkami se chceme s manzelkou zastavit do Benatek. Mame sebou pulrocni dceru. Poradi mi nekdo jak a kam parkovat, kde se je mozno podivat, ci kde dobre naobedvat?
    Moc dekuji

    OdpovědětVymazat
  38. Kde v Benátkách zaparkovat máte přesně popsané v tomto článku. Ceny a vše v něm je aktuální.
    S půlročním dítětem to budete ale mít těžké. Benátky jsou plné mostů. Pokud budete mít kočárek, budete ho muset neustále přenášet.

    OdpovědětVymazat
  39. Dobry den, zaujalo me parkovani v Expo Venice. Nevite, zda je tam nejak omezena vyska auta? Planujeme se tam stavit po ceste na hory a mame na strese rakev. Moc diky, Tomáš

    OdpovědětVymazat
  40. Ondrej Štepanovský4. května 2019 v 7:12

    Dobry den, vcera sme vuzili navstevu benatok podla tipov a rad tu na stranke.
    Cesta autom do Venice city park (parkovisko) cena 5,50€ (auto). Priamo tam sme si kupili u okienka listky na autobus aj spiatocny a isli sme na autobus zastavku. Udavaju na letaku nejakych 50m ale je to asi 100m. Jazdia autobusy 2,4,6,7 a v noci spoj N2. Autobusom sme isli 2 zastavky na piazzale roma. a odtial uz sme zacali nasu prechadzku. Vyzeralo to zlozito ale aj vdaka tejto stranke to bolo jednoduche.
    dakujem
    Stepanovsky

    OdpovědětVymazat
  41. Dobrý den, můžete mi prosím poradit, když zaparkujeme Venice city park a potřebujeme se dostat do hotelu na ul. Dorsoduro 94, Dorsoduro jak a čím?
    Moc děkuji. A. Nebo je lepší zaparkovat ze strany Jesela a dojet vaporettem ?

    Děkujiiii
    S pozdravem
    kolektiv ab concet & design

    OdpovědětVymazat
  42. Dobrý večer, za mě je jednoduší zaparkovat za 5.50 € ve Venice Park, pak busem (1,50 €, jízdenky v kiosku na parkovišti)na Piazzale Roma (všechny linky tam končí). Tam nastoupíte pod mostem na vaporetto (7,50 €, jízdenky na stejném místě, nelze přehlédnout).
    Můžete jet linkou č. 1 ("courák") nebo č. 2. Doporučuji linku 2, je rychlejší (nestaví všude a jezdí jí méně lidí, jen pozor, aby nekončila na Rialtu - svítí to na odjezdové tabuli). Vystoupíte na zastávce Accademia a dojtete pěšky cca 5 min do hotelu.

    OdpovědětVymazat
  43. Chystáme se na 1 den do Benátek. Kde zaparkovat a jak se dostat na Piazzale Roma díky těmto radám vím. A teď prosím o radu - máme 3 cácory, tak bychom nejraději tak na půl den se koupat na jeden z ostrovů a pak přejezd na náměstí St. Marco a pomalu procházkou zpět k autu. Památky je ještě moc neberou, ale Benátky chtějí vidět a je škoda si tam z Bibione neodskočit. Tak kam a čím jet??

    OdpovědětVymazat
  44. Dobrý večer, v "Benátkách" se dá koupat jen na Lidu. Nevím odkud z Benátek pojedete, ale jeďte čímkoliv, co jede na Lido, terminál S.M.E. (Santa Maria Elisabetta). Většinou je to linka č. 1. Z terminálu běžte pěšky po hlavní ulici Granviale Santa Maria Elisabetta ((cca 850 metrů) a dojdete na pláž (Blue Moon).
    Na Lidu je většina pláží placených, ale když si rozložíte ručníky mezi mořem a slunečníky, tak je to v pohodě (nebudete jediní ;-) ). Případně se můžete dát po pláži vlevo a jít až na Coco Beach, kde je veřejná, neplacená pláž.
    Miloš

    OdpovědětVymazat
  45. Právě se vracíme z Benátek a díky vašim radam a poznatkům jsme vše zvládli bez ck za paar euro. Děkujeme

    OdpovědětVymazat
  46. Včera návštěva Benátek.Je super že jste ty stránky udělal.Moc děkujeme bylo to super a to díky Vám.Super parkování a kousek busem.Děkujeme👍

    OdpovědětVymazat
  47. Děkuji za pro nás velmi přínosné informace. Zastavíme se v Benátkách v prosinci 2020. Pokud máme kartu vozíčkáře, je možné parkovat v Benátkách zdarma? Případně pokud využijeme Trochetto za 21Eur/den - jak je to při překročení 24h? např. o hodinu?

    Petr.

    OdpovědětVymazat
  48. Dobrý den, pokud bychom jeli do Benátek tuto středu, jde o normální pracovní den, žádný svátek atp.? A prosím o info ohledně parkování pro dodávku, které hlídané parkoviště je vhodné přes noc pro větší Ford transit?

    OdpovědětVymazat
  49. Ano, středa 11.8. je normální pracovní den. Jak je to s Transitem přesně nevím, ale myslím že na výše popisovaných parkovištích s ním můžete parkovat. vyberte si to parkoviště, kde je "bouda" a v ní ostraha. tak je tam 24 hodin denně.

    OdpovědětVymazat
  50. Venice City Park bylo dnes za 5.5€, cestou k zastávce jsme minuli několik dalších, jízdenka na autobus koupená přímo u řidiče za 3€ (75 minut) - cestou na konečnou (=1 zastávka) jsme ji nestihli použít (=přiložit k turniketu), takže jsme je aktivovali až cestou zpět o pár hodin později.

    OdpovědětVymazat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.