úterý 2. ledna 2018

Když v Benátkách závodí čadodějnice

Když v Benátkách závodí čarodějnice, Befana, Epifany, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, kam v benátkách na aperol spritz, zažijte benátky jako místní
Benátská Regata delle Befane. Závody čarodějnic v gondolách

Jen na svátek Epifany (Tři krále), můžete v Benátkách vidět 2 unikátní akce. Tříkrálový průvod a závody čarodějnic. A když v Benátkách závodí čadodějnice, tak jedině na gondolách!

Závody čarodějnic na gondolách


6. ledna v 10.30 odstartuje již 40. ročník Regata delle Befane. Na Velkém kanálu si to mezi sebou v gondolách, zvaných “mascarete coa scoa”, rozdají čarodějnice, v benátském dialektu zvané Maranteghe. Závod startuje na úrovni Banca d´Italia. Jeho trasa pak vede směrem k San Tomá, kde na úrovni Rio di San Polo se lodě otočí k závěrečnému finiši, který bude končit u mostu Rialto.



Slavností vyhlášení výsledků proběhne v 11.30 hodin v rámci akce “Pink Lioness in Venice”. Ta se koná v bezprostřední blízkosti mostu Rialto, na Riva del Vin. Kromě sledování slavnostního ceremoniálu zde budete mít možnost ochutnat horkou čokoládu, různé druhy čajů, svařené víno a typické benátské sladkosti.

Tříkrálový průvod na benátském orloji


Jen 2x ročně můžete vidět na benátském orloji průvod Tří králů. Poprvé právě 6. ledna, podruhé 10. května, na svátek Nanabevstoupení Páně.

Přesně v pravé poledne se rozezní celým náměstím Svatého Marka zvony. Vzápětí se na věži Torre del Orologio se otevřou dvířka na orloji. Pak v doprovodu trubače napochodují Tři králové, aby se poklonili Madoně s dítětem.



Pokud budete chtít stihnout vyhlášení výsledků regaty a průvod Tří králů, budete mít trochu fičák. Od Rialta na náměstí Svatého Marka trvá cesta tak 10 minut.

Vyzkoušejte tipy na levné ubytování v Benátkách




Booking.com



Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.