čtvrtek 25. ledna 2018

Vodní cirkus v Benátkách

Vodní cirkus v Benátkách, benátský karneval, vodní průvod, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, kam v benátkách na aperol spritz, zažijte benátky jako místní

Už za 2 dny začíná Benátský karneval. První jeho akcí bude tradiční vodní průvod, "La Festa Veneziana sull´acqua". Ten letošní bude představovat vodní cirkus v Benátkách.

Cirkus vstoupí do města


V sobotu 27. ledna se nábřeží podél Rio di Cannaregio, stejně jako každý rok, promění ve velkolepé jeviště. Tisíce diváků budou sledovat jedinečnou šou na hladině kanálu. Její název bude VeCircOnda. Moto průvodu bude: Cirkus vstoupil do města.

Ve = Venezia, hluboká vazba na Benátky a jejich historii
Circo = cirkus, téma představení
Onda = vlna, symbolizuje město a jeho sepětí s mořem

Pod dohledem Federica Felliniho


Nad tím vším bude bdít duch slavného italského filmového režiséra Federica Felliniho, velkého obdivovatele cirkusového světa ze začátku 20. století. Před zraky diváků, jakoby ve filmu, bude defilovat jeden alegorický obraz za druhým. Dětský kolotoč plný koníků, akrobati, klauni, subrety, exotická zvířata a ... a něco, co si organizátoři schovávají jako překvapení.

3 opakování průvodu a které si vybrat


Večerní šou má dva začátky. V 18 a ve 20 hodin. Jednoznačně doporučuji ten pozdější. Míň lidí, větší tma, lepší zážitek. A nezapomeňte si ke sledování vzít lahvinku vína. Bude se hodit :-)

Rio di Cannaregio, Vodní cirkus v Benátkách, benátský karneval, vodní průvod, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, kam v benátkách na aperol spritz, zažijte benátky jako místní
Atmosféra na Rio Cannaregio během vodního průvodu na loňské karnevalu


Detaily, který čas je nejlepší, v kolik předem dorazit (abyste dobře viděli), najdete v reportáži z loňského karnevalu.

Třetí část se odehraje v neděli 28. listopadu. Ta bude navíc doplněná ochutnávkami benátských specialit a vína. Má ale jednu vadu. Bude na ní strašně, ale strašně moc lidí.


Ať nejste zklamaní


PS: Všechny zážitky popisované na blogu jsou založené na mých vlastních zkušenostech. Nepíšu o místech které jsem neprošel, o akcích které jsem neviděl, nedávám tipy, které jsem nevyzkoušel. Samotné město jsem jen za posledních 6 let navštívil více 50x.

Vodní cirkus v Benátkách, benátský karneval, masky, piazza San Marco, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, kam v benátkách na aperol spritz, zažijte benátky jako místní
Jedna z masek před Dóžecím palácem



Informace na blogu doBenatek.cz jsou pro každého zdarma. Dělám to proto, že mě to baví a Benátky miluji. Fakt, že někteří "experti" na Benátky čerpají informace z mých stránek, které pak prodávají formou e-booků za "pětikilo", mě svým způsobem těší a ukazuje, že to asi dělám dobře.

Problém spočívá v tom, že mají informace z druhé ruky a jejich popis situací, míst a akcí je nepřesný a mnozí z vás jsou pak na místě zklamaní.


Hledáte levné ubytování v Benátkách během karnevalu?




Booking.com


1 komentář:

  1. Jezdím pravidelně a vždycky je se na co koukat, můžete zde vidět krásné pohádkové masky všeho druhu. kdo může na tuhle událost tak ať neváhá :) Pavla

    OdpovědětVymazat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.