pondělí 4. dubna 2016

Jak si dopřát unikátní pohled na Benátky?

Věž Torre dell´Orologio na benátském náměstí Svatého Marka
Věž Torre dell´Orologio na benátském náměstí Svatého Marka

Benátky mají mraky kostelů a kostelních věží. Ale z málokterých je možné se podívat na město z ptačí perspektivy. Z toho mála jsou některé výhledy profláknuté a některé naopak téměř utajené. Jak si dopřát unikátní pohled na Benátky? Navštivte věž Torre dell´Orologio na náměstí Svátého Marka.

Detektivní pátrání


Věž patří mezi nefotografovanější objekty v Benátkách. Je z ní nádherný a netradiční výhled na Benátky. Dostat se na ni, ale připomíná detektivní pátrání hodné Sherlocka Holmese. Ale ve finále to zase až tak složité není.

Celý vtip spočívá v tom, že prohlídka se musí dohodnout předem v rezervačním systému (ENG). Start prohlídky začíná u pokladen muzea Correr. To leží na opačné straně náměstí Svatého Marka, než samotná věž. 


Vstupy i do dalších 3 muzeí


Vstupenka stojí sice 12,5 € ale zahrnuje vstupy i do dalších 3 muzeí. Samotného Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale a hlavních sálů knihovny Biblioteca Marciana.

Pro srovnání. Samotná vstupenka na zvonici Svatého Marka stojí 8 €. A jako bonus k ní v sezóně dostanete ještě cca hodinovou frontu před pokladnou.

Výhled z věže kostela San Giorgio Maggiore na náměstí Svatého Marka
Výhled z věže kostela San Giorgio Maggiore na náměstí Svatého Marka

Jo, a kdyby jste chtěli ve srovnávání pokračovat, tak 1 espresso v kavárně Florian na náměstí Svatého Marka vás bude stát na chlup stejně, tedy 12,5 € .

Torre dell´Orologio ukrývá spoustu nej a zajímavostí



Torre dell´Orologio patří již 500 let mez skvosty benátské architektury. Ukrývá spoustu nej a zajímavostí. Tak třeba má 3 hodiny, přičemž ty číselné jsou nejstarší na světě. Nebo zvon na střeše odbíjí vždy o 2 minuty dříve. Prostě to omrkněte a uvidíte sami.

Prohlídky jsou v italštině, angličtině nebo francouzštině. Počasí v Benátkách nemá vliv na otevření věže. Zavřeno je pouze 25. prosince a 1. ledna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.