středa 20. prosince 2017

Letošní silvestrovské oslavy v Benátkách

Letošní silvestrovské oslavy v benátkách, benátky průvodce, kam v benátkách, zažijte benátky jako místní
Letošní vánoční výzdoba před bazilikou Santa Maria della Salute

Každoročním vrcholem benátských oslav příchodu Nového roku je velký ohňostroj. Stejně tomu bude i letos. Půlhodinová spektakulární šou osvítí celé Benátky. Jak si nejlépe užít letošní silvestrovské oslavy v Benátkách?

Hlavní oslavy se tradičně odehrávají na 2 místech. V pevninském městě Mestre a v samotných Benátkách..

Taneční party v Mestre


V Mestre, na hlavním náměstí Piazza Erminio Ferretto, organizuje poslední noc v roce Rádio Piterpan. Od 22:30 do 1:30 hodin se budou na pódiu střídat Mark Baxo, DJ Lady Helen a DJ Andy Mancuso. Večerem bude provázet italská zpěvačka a televizní moderátorka Luisa Corna. Vstup je volný.



Ohňostroj se 100letou tradicí


Novoroční ohňostroj se bude tradičně odehrávat v zálivu Svatého Marka (Bacino San Marco). Firma Arquà Polesine, Martarello Group, která od roku 1921 osvětluje veřejné i soukromé události, připravila ohromující podívanou. Letos slibuje teplé barvy, které zahřejí duše návštěvníků.

Ohňostroj začne klasicky přesně o půlnoci. Nejlepší místa na sledování jsou Riva degli Schiavoni, Riva Ca' di Dio, Riva San Biagio, Riva dei Sette Martiri.



Před ohňostrojem bude party na náměstí Svatého Marka. Pro srovnání - je to podobné asi jako u nás na Václaváku. Průměrný počet lidí na oslavách dosahuje čísla 60-70.000. Vstupné se neplatí.

Pokud zrovna nemáte cestu do Benátek, nevadí. Mrkněte sem a celou šou můžete sledovat on-line.

Bezpečnostní opatření


Doba je zlá. Počítejte na místě s přísnými bezpečnostními opatřeními. Je zakázáno prodávat nápoje ve sklenicích či skleněných nádobách, používání, přenášení petard nebo jiné pyrotechniky a podobně. Také chování, které by mohlo narušit bezpečnost a zdraví lidí na veřejnosti, nebude policie tolerovat.

Posílení MHD a vlaků


Při příležitosti novoročních oslav posílí Benátky MHD. Lodě i autobusy. Doprava na parkoviště automobilů v Tronchettu (lanovka People Mover) bude fungovat až do 3 hodin ráno. Jízdy budou v 10 minutových intervalech (ta poslední odjíždí z Piazzale Roma ve 2:50 hodin).

Stejně tak italské státní dráhy přidají noční spoje z nádraží Santa Lucia směrem na pevninu. Jízdní řády vlaků najdete na www.trenitalia.it. Speciální novoroční jízdy jsou ke stažení ve formátu pdf.



Šťastný nový rok 2018! Felice Anno Nuovo 2018!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.