čtvrtek 2. června 2016

Program Benátského karnevalu 2017

Program Benátského karnevalu 2017
Jeden z vrcholů Benátského karnevalu, Vollo dell´Angelo, se letos uskuteční v neděli 19. února 2017
Do začátku benátského karnevalu zbývá sice ještě 8 měsíců a kousek. Pokud ale chcete na karneval vyrazit, je nejvyšší čas začít plánovat cestu. Proč? Máte čas vychytat cenově nejvýhodnější letenky. Taky ceny ubytování v karnevalovém termínu už rostou v závislosti na jejich obsazenosti. Kdy je nejlepší vyrazit? Podívejte se na program Benátského karnevalu 2017.

Zaměřte se na víkendy


Karneval proběhne v termínu 11. - 28. února 2017. Během tohoto období probíhají stovky akcí. Některé organizují samotné Benátky, jiné soukromé subjekty. No jo, ale jak se v tom všem zorientovat? Jak si vybrat? Zaměřte se na víkendy.

Je při nich v Benátkách sice nejvíce lidí, hotely mají vyšší ceny, ale taky probíhá nejvíce akcí. Detailní program Benátského karnevalu 2017 ještě není známý, ale ty nejvýznamnější akce, se odehrávají vždy během víkendu a každá z nich má svůj pevný datum.

Program Benátského karnevalu 2017
Jedna z nejznámějších masek Benátského karnevalu, Medico della peste (Plague doctor)

5 Top akcí Benátské karnevalu 2017  


La Festa Veneziana  (11.-12. února 2017)
Takové "před-oficiální", zahájení karnevalu. Řečeno sportovní terminologií, jde o zahřívací kolo. V sobotu si festu můžete užít 2x večer, v neděli 2x přes den.


Volo dell´Angelo (19. února 2017)
Oficiální zahájení karnevalu a zároveň jeden z jeho vrcholů. Koná se vždy druhou karnevalovou neděli, od 12 hodin, na náměstí Svatého Marka.


Volo dell´Aquila (26. února 2017)
Druhý z vrcholů karnevalu. Probíhá vždy třetí karnevalovou neděli, na náměstí Svatého Marka. Začátek je stejně jako u Volo dell´Angelo, ve 12 hodin.


Korunovace Marie (28. února 2017) Vyvrcholení oslavy Festa delle Marie, korunovace Marie pro rok 2017. Slavnostní ceremonie je pokaždé na masopustní úterý, poslední den karnevalu, opět na náměstí Svatého Marka.


Svolo del Leon (28. února 2017) Poslední den karnevalu a zároveň poslední akce karnevalu. Ten končí vždy den před popeleční středou, 40 dní před velikonocemi. Svolo del Leon se spustí vždycky v 17 hodin ze zvonice Svatého Marka na náměstí Svatého Marka. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.