pondělí 27. června 2016

Daniel Lanza, sadistický benátský svůdník

Daniel Lanza, sadistický benátský svůdník
Maska a kostým Bauty. Přesně takový používal sadistický svůdník Daniel Lanza

V 16. a 17. století trval Benátský karneval běžně i 6 měsíců. Byl to vždy čas bezstarostného a bujarého veselí. Tak jako je tomu ostatně i dnes. Na jeden karnevalový rok ale Benátčané nevzpomínají rádi. Šlo o rok 1753. Jeho ústřední postavou byl Daniel Lanza, sadistický benátský svůdník.

Charizma, kterým dokázal okouzlit ženy


Daniel Lanza pocházel z Padovy. Byl mohutné postavy. Měl velké charisma, kterým dokázal okouzlit ženy. Ovládal umění krásných slov, jimiž uměl zamotat hlavu nejedné benátské ženě. Miloval ženy. Ženy ale netušily, že jeho milostná vášeň má temnější stránku. Byl sadista.

První oběť


Lanza, ukrytý pod maskou Bauty a s černým pláštěm na ramenou, se vydával na lov během temných karnevalových nocí. Jeho první obětí byla žena nalezená ráno na Campiello del Remer. Ležela tam pod schodištěm k Palazzo Morosini. Oběť byla ještě živá, ale úplně nahá, svázaná a nesla stopy mučení.

Daniel Lanza, sadistický benátský svůdník
Campiello del Remmer. Tady, pod schodištěm Palazzo Morosini, se našla první Lanzova oběť


S jídlem roste chuť


Jak se říká, s jídlem roste chuť. Za měsíc udeřil znovu. Tentokráte na druhém břehu velkého kanálu, na Rialtu. Vybral ženu z vyšších kruhů Elizabetu Rottu. Další výpad provedl za 2 týdny, tentokráte v oblasti San Polo. A po několika dnech se vrátil na Rialto. Na Campiello del Sole. Zde několik hodin mučil ženu jménem Kateřina.

Benátská policie nasadila všechny sily, aby pachatele dopadla. Nebylo jí to ale nic platné. Rozuzlení přišlo až s koncem karnevalu. Lanza si za odhalení mohl sám. Mohla za to jeho vlastní netrpělivost. Během dne se začal dvořit ženě jménem Tereza. Lákal ženu, aby šla k němu domů už ve dne. Ta ho původně následovala.

Statečný gondoliér


Později ale začala mít nějaké zlé tušení. Zastavila se na mostě přes kanál a chtěla se vrátit zpátky. Lanza pevně uchopil její ruku a snažil se ji odtáhnout pryč. Tereza začala křičet. Zároveň se mu snažila vykroutit ze sevření. Na pomoc jí přispěchal statečný gondoliér Fulvio Ferro. Tomu se po krátké potyčce podařilo Lanzu shodit do kanálu. Od té doby o něm nikdo neslyšel.

Trvalo pak ještě několik let, než se karneval vrátil do dřívějšího bezstarostného veselí. Lidé se totiž obávali, že by se pod některou z masek Bauty mohl skrývat Lanza.
říběh Daniela Lanza a jeho obětí - BlogPříběh Daniela Lanza a jeho obětí - Blog

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.