čtvrtek 20. října 2016

To jste ještě neviděli. Dechberoucí výhled na Benátky

To jste ještě neviděli. Dechberoucí výhled na Benátky, Fondaco dei Tedeschi, výhled na Benátky, co vidět v Benátkách, kam v Benátkách, Rialto, Rialto most, i
Z terasy paláce Fondaco dei Tedeschi je nádherný výhled i na Velký kanál

Vstupujete do benátského paláce. Personál vám úslužně otvírá dveře. Po červeném koberci se dostanete až do nejvyššího patra paláce, na jeho střešní terasu. A tam ... To jste ještě neviděli. Dechberoucí výhled na Benátky. Nezaplatíte za něj ani korunu.

Červený koberec pro vás


Je to vůbec možné? Je. Osobně jsem pro vás vyzkoušel. Při návštěvě Benátek totiž nesmíte vynechat návštěvu paláce Fondaco dei Tedeschi. Stojí hned vedle mostu Rialto. Funguje jako luxusní nákupní centrum. Nakupování si ale nechte až na později.

To jste ještě neviděli. Dechberoucí výhled na Benátky, Fondaco dei Tedeschi, váhled na Benátky, kam v Benátkách, Rialto, Velký kanál, Canal Grande
Červené jezdící schody evokují červený koberec pro VIP


Poté, co vstoupíte dovnitř, zamiřte hned k jezdícím schodům. Jsou červené. Vytváří iluzi červeného koberce pro VIP. Vyjeďte až úplně nahoru. Projdete výstavním sálem, uděláte ještě pár kroků a jste na terase.

Benátky jako na dlani 


Je z ní neuvěřitelný výhled. Benátky máte doslova jako na dlani. Přímo pod vámi je most Rialto. Vidíte nejhezčí část Velkého kanálu, baziliku Svatého Marka, zvonici Svatého Marka, baziliku Santi Giovanni e Paolo... Za hezkého počasí dohlédnete až k vrcholkům, téměř 100 kilometrů vzdálených Dolomitů.

To jste ještě neviděli. Dechberoucí výhled na Benátky, Fondaco dei Tedeschi, luxus v Benátkách, kam v Benátkách, co vidět v Benátkách, nákupy v Benátkách, most Rialto, LVMH, Benetton
Interiér paláce Fontego dei Tedeschi


Vstupné se neplatí


Vstupné na terasu se neplatí. Pouze ochranka ve výstavním sále reguluje počet lidí na terase. Z důvodu bezpečnosti a taky pohodlí. Aby se návštěvníci netlačili a mohli si tak dostatečně užít úžasný výhled na Benátky.

Palác Fondaco dei Tedeschi byl založený již ve 13. století. Sloužil jako zázemí pro německé kupce v Benátkách. V moderní době byla dlouholetým majitelem paláce italská pošta.

Palác řídí Benetton a LVHM


V roce 2008 palác za 54 miliónů € odkoupila společnost Benetton. Ta se společně s renomovaným architektonickým studiem Rem Koolhass postarala o rekonstrukci. Na tu šlo dalších 40 miliónů €. Pro provoz paláce se Benetton spojil se společností DFS Duty Free. Ta patří do konglomerátu LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Palác byl slavnostně otevřený teprve před 2 týdny.

Podívejte se na dalších 5 možností výhledu na Benátky.


2 komentáře:

  1. Super tip! Už několikrát jsem si říkal, odkud Velký kanál Instagramisté z výšky fotí. Ještě nebyl čas to vypátrat, takže díky a škrtám si to v to-do :-)

    OdpovědětVymazat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.