středa 12. října 2016

Miliardový filmový trhák Inferno a Benátky

Miliardový filmový trhák inferno a Benátky, Tom Hanks, Robert Langdon, Felicity Jones, Sienna Brooks, Dan Brown, film Inferno,
Profesor Robert Langdon (Tom Hanks) spolu s doktorkou Siennou Brooks (Felicity Jones) ve filmu Inferno

Filmová série symbolologa a profesora Roberta Langdona pokračuje. Nový díl se jmenuje Inferno. A Benátky v něm hrají jednu z hlavních rolí. Světová premiéra byla v sobotu 10. října ve Florencii. Od čtvrtka můžete vidět i ve vašem kině miliardový filmový trhák Inferno a Benátky.

Šifrou mistra Leonarda to začalo


Je to už 10 let, co oskarový režisér Ron Howard vypustil do světa Šifru mistra Leonarda. Poté následovali Andělé a démoni a teď Inferno. Předlohou byl, stejně jako v předchozích případech, román od Dana Browna. Nejprodávanější kniha pro dospělé v roce 2013.

Dante a Botticelli v hlavní roli


Robert Langdon, opět v podání Toma Hankse, stojí proti excentrickému miliardáři, který chce nebezpečným virem změnit život na Zemi. Zastává drsný názor, že jedině umělým vyhlazením poloviny populace lidstvo přežije. Jako základ pro hádanky a tajemství, slouží ve filmu Dantova Božská komedie a Botticelliho obraz Mapa pekla. Partnerkou Langdona je doktorka Sienna Brooksová (Felicity Jones).

V Benátkách si "zahrála" hlavně bazilika Svatého Marka


Film začíná ve Florenci, pak pokračuje v Benátkách. Na strhující závěr se hlavní hrdinové letecky přesouvají do Istambulu. V Benátkách se většina děje odehrává v bazilice Svatého Marka. Ve filmu si "zahrála" lodžie baziliky, na ní umístěné skulptury koní a taky její interiér.

Miliardový filmový trhák inferno a Benátky, film Inferno, Tom Hanks, Robert Langdon, Dan Brown, Ron Howard
Lodžie benátské baziliky Svatého Marka si "zahrála" ve filmu Infermo



Menší část záběrů se odehrává na náměstí Svatého Marka a taky na benátských kanálech.  Jedna, poměrně klíčová scéna, ve které se profesor Langdon a doktorka Brooksová pokoušejí uniknout z podzemí baziliky, je situovaná do podloubí Dóžecího paláce. Ve filmu nechybí ani nádherné letecké záběry celých Benátek.

Miliardový filmový trhák inferno a Benátky, Inferno, Dan Brown, Tom Hanks,
Podloubí Dóžecího paláce. Na jeho konci se odehrává jedna z klíčových scén filmu


Další na řadě je Praha?


Když spisovatel Dan Brown před 2 lety navštívil Prahu, hojně se spekulovalo, že by se naše stověžatá matička mohla objevit v jeho další knize a potažmo tím i ve filmu. To je ale zatím hudba daleké budoucnosti. Po Infernu je teď na řadě Ztracený symbol, jehož vstup do kin se plánuje na rok 2018.

A jak vlastně celý film dopadne? Prozradím jen, že myšák Mickey Mouse na závěr filmu signalizuje, že dobře.


Miliardový filmový trhák inferno a Benátky, Robert Langdon, Tom Hanks, Felicity Jones, Sienna Brooks, Ron Howard, Dan Brown, film Inferno, Florencie
Hlavní protagonisté s Danteho posmrtnou maskou ve florentském Duomu

Poděkování patří distribuční společnosti Falcon, která mi umožnila sledovat novinářskou projekci filmu. 
Uložit

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.