pondělí 31. října 2016

Jak je to s dopravními předpisy v Benátkách?

Jak je to s dopravními předpisy v Benátkách, godola, gondoliér, doprava v Benátkách, kam v Benátkách, co vidět v Benátkách, benátské kanály,
Některé benátské dopravní značky jinde ve světě nenajdete

Měří vodní policie v Benátkách rychlost? Platí přednost zprava? Jaká je nejvyšší povolená rychlost? Podobné otázky se objevují celkem často. Jak je to s dopravními předpisy v Benátkách? Stejně jako na pevnině. Avšak určité odlišnosti a jiné dopravní značky tu jsou.

Maximální rychlost je 20 ale i 5 km/hodinu


Rychlost lodí v celé laguně je stanovená na maximálně 20 kilometrů za hodinu. Výjimku mají lodě s modrými majáky. Policie, záchranka a hasiči.

V kanálech je většinou povolená rychlost 11 nebo 7 km/hodinu. V některých částech starého města, na malých ostrovech je maximum jen 5 km/hodinu. Benátská vodní policie je sice přísná, ale rychlost měří většinou jen namátkově.

V mlze je plavba zakázaná


V případě mlhy, má loď povinnost vydávat každých 30 sekund zvukový signál. Navíc musí být vybavená radarem a mlhovým reflektorem. Lodě, včetně veslic, které takové vybavení nemají, mají plavbu v mlze zakázanou.

Potkají-li se 2 lodě, má přednost ta, která přijíždí zprava.

Jak je to s dopravními předpisy v Benátkách, gondola, jízda gondolou v Benátkách, jak do Benátek, co vidět v Benátkách
Zákaz vjezdu od 10 do 21 hodin s výjimkou gondol

Motorové čluny uprostřed, gondoly vlevo


Na velkých kanálech, jako je třeba Velký kanál nebo Canale di Cannaregio, musí motorové čluny plout uprostřed. Gondoly a veslice si mohou stranu vybrat, v závislosti na lepších plavebních podmínkách. Ovšem na malých kanálech, už musí veslice plout vždy vlevo.

Délka lodi v metrech = počet lidí na palubě


Poslední zajímavostí je, že pokud není v dokumentaci k lodi uvedeno jinak, nesmí počet osob na palubě přesahovat nebo se rovnat délce lodi v metrech.

Tak třeba, loď dlouhá 2,3 metru může převážet pouze 2 osoby. Při 4.7 metrové délce, je maximum 4 pasažéři. Na lodi dlouhé 7 metrů, může být lidí nanejvýš 6

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.