pátek 2. září 2016

Nabitý víkend v Benátkách. Regata, filmový festival,...


V Benátkách to teď žije. Ne že by tomu jindy tak nebylo. Teď je to všeho přece jen více. Začíná totiž nabitý víkend v Benátkách. Regata, filmový festival, Biennale, muzea zdarma.

Regata Storica


Regata Storica je jedna z nejdůležitějších benátských akcí roku. Svátek starý téměř tisíc let. Koná se každoročně první týden v září. Jde o tradiční závod lodí spojený s velkolepou přehlídkou historických lodí a kostýmů. Vrchol svátku je v neděli 4. září. 

Program regaty (ENG) 

73. Benátský filmový festival


Ve středu 31. srpna byl zahájený 73. Benátský filmový festival, 73 La mostra internazionale d'arte cinematografica di Venezia 2016. Jde o nejstarší filmový festival na světě. Festival nabídne přehršel filmových hvězd a hvězdiček. Zlatého lva za celoživotní dílo v oblasti filmu obdrží Jean-Paul Belmondo a režisér Jerzy Skolimowski.

Program festivalu (ENG)

Plakát letošního 73. filmového festivalu


15. Bienále architektury


Do své poloviny dospělo Bienále architektury. Letošní už 15. ročník probíhá od 28. května do 27.listopadu. Jakékoli bienále má jednu úžasnou vlastnost. Některé expozice jsou umístěné v objektech, které jsou jinak po celý rok veřejnosti nepřístupné.

Program Biennale Architettura 2016 (ENG) 

Nabitý víkend v Benátkách. Regata, filmový festival,...
Jedna z expozic na letošním Biennale, které je umístěná v objektu, který není běžně přístupný veřejnosti


Domenica al museo - do muzeí zdarma


Každý první víkend v měsíci jsou všechny italské státní muzea přístupné veřejnosti zdarma. Jde o akci s názvem Domenica al Museo, kterou pořádá italské ministerstvo kultury MiBACT. V neděli 4. září proběhne letos již deváté pokračování.

Nabitý víkend v Benátkách. Regata, filmový festival,...
Benátské muzeum Accademia, které je přístupné každou první neděli v měsíci zdarma


Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.