středa 27. července 2016

Co má společného J.P. Belmondo a Benátky?

Co má společného J.P. Belmondo a Benátky?
Za měsíc a kousek, přesně 31. srpna bude v Benátkách zahájený 73. ročník slavného Benátského filmového festivalu (73. la mostra internazionale d'arte cinematografica di Venezia 2016). Přesný program oznámí pořadatelé až ve čtvrtek 28. července. Už dnes se ale ví, že jednou z festivalových ikon bude Jean-Paul Belmondo.

Zlatý lev za celoživotní dílo


Co má společného J.P. Belmondo a Benátky? Kromě toho, že s filmem Bláznivý Petříček soutěžil na festivalu v roce 1965, tak je i několikrát navštívil. Herec zatím natočil více než 100 filmů či televizních pořadů.

Na letošním filmovém festivalu obdrží cenu Zlatého lva za celoživotní dílo v oblasti filmu. O udělení ceny rozhodlo v minulých dnech představenstvo Benátského bienále, na doporučení ředitele filmového festivalu, Alberta Barbera.

O tom, zda slavný herec přijede osobně převzít cenu přímo do Benátek, budou pořadatelé pravděpodobně informovat na tiskové konferenci. Ta je naplánovaná na čtvrtek 28. července do Říma, hotelu Excelsior. Začátek je v 11 hodin.

Druhým oceněným umělcem za celoživotní dílo je polský režisér Jerzy Skolimowski.

Další známé jméno. Mastroianni


Na letošním festivalu se objeví i další známé jméno. Mastroianni. V hlavní porotě zasedne francouzská herečka Chiara Mastroianni. Dcera slavných rodičů, Maracella Mastrioanniho a Catherine Deneuve.

73. Benátský filmový festival proběhne 31. srpna až 10. září 2016

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.