středa 23. prosince 2015

Kam pro masku na Benátský karneval?

Zdobená maska "Colombina", cena 6-10 €
Přesně za měsíc, 23. ledna, startuje Benátský festival. Pokud se na něj chystáte, mohly by se vám hodit informace, kde se dá koupit ta správná karnevalová maska.

Masku jako Tom Cruise či Nicole Kidman?

Jedna z nejstarších a nejrespektovanějších dílen na výrobu masek v Benátkách se jmenuje Ca´ Macana. Tradice této dílny sahá sice "jen" do roku 1984. K výrobě masek, však používají technologii starou více než 800 let. Je evidentní, že starou technologii výroby mají v zmáknutou velmi dobře. Jak píšou na svých webových stránkách, jejich masky si zahrály v hollywoodském bijáku Eyes Wide Shut kde spolu hráli Nicole Kidman a Tom Cruis

Ceny masek zde začínají na 32 €. Pokud si budete chtít vyrobit vlastní masku, počítejte s cenou cca od 70 €. Budete-li chtít masku na míru, tak si připravte minimálně 300 euro a počítejte s tím, že výroba bude trvat cca 3-4 týdny. Více informací najdete na www.camacana.com.

Masky už za 1 €

Pokud tak nějak netoužíte po originální masce, tak ty úplně obyčejné, bílé masky, se dají koupit už od 1 €. Pokud budete chtít solidnější, barevnou masku, tak počítejte s cenou okolo 6-10 €. Dražší masky koupíte v Benátkách ve specializovaných obchodech typu Ca´ Macana. Ty levnější v obchodech se suvenýry, či u pouličních prodejců.

Obyčejná maska "Colombina", cena od 1 €


Program Benátského karnevalu najdete zde.

Správný termín Benátského karnevalu je zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.