úterý 29. prosince 2015

Začněte svůj den s nejlepší kávou v Benátkách

Torrefazione Cannaregio
Kdo si nedal v Itálii alespoň šálek italského espressa, ten jako by nebyl (v Itálii). Kde si dát skvělou kávu v Benátkách? Dejte si ji v nejstarší benátské pražírně kávy, v Torrefazione Cannaregio. Je to místo, kam chodí na kávu místní a při svých pobytech v Benátkách, ji nikdy neopomenu navštívit i já. 

 

Káva na stojáka


Nečekejte klasickou kavárnu. Káva se zde pije výhradně "na stojáka". Typicky po italsku, u barového pultu. Můžete si tu dát třeba typickou italskou snídani - capuccino e brioche, koupit si domů čerstvě umletou prvotřídní kávu, nebo si jen tak, dát své espresso. To tady stojí jen 0,90 €. Pokud byste chtěli něco extra, ochutnejte kávu s názvem Remer (veslař). Skládá se z 8 druhů kávy arabiky. Nikde jinde si tuto kávu dát nemůžete. Je to totiž tajný rodinný recept. 

Typická itaská snídaně

Historie stará 85 let


Pražírna se nachází kousek od vlakového nádraží Santa Lucia. Oficiální adresa je Cannaregio, 1337. Na mapě ji najdete tam, kde se ulice Rio Terá S. Leonardo kříží s ulicí Calle Emo. Založena byla už v roce 1930. Po celých 85 let se tady předává umění pražení kávy z generaci na generaci. Dnes je to jediná pražírna kávy v historické laguně města.

Uvnitř pražírny. Vzadu je funkční starý pražící stroj.

Každodenní fičák


V pražírně mají celkem fičák. Měsíčně tady upraží na 2,5 tuny kávy. Denně naservírují přes 1.550 šálků kávy. Personál je tady úžasně vstřícný a milý. Veškerý provoz zvládá s grácií a s úsměvem na rtu. Dle mého odhadu, až 90% návštěvníků tvoří místní. Dobře vědí proč.



Levné ubytování v Benátkách? Vyzkoušejte!

 

Booking.com

1 komentář:

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.