pondělí 19. prosince 2016

55 dní zbývá do zahájení Benátského karnevalu

55 dní zbývá do zahájení Benátského karnevalu, kam v Benátkách, co vidět v Benátkách, jak na Benátský karneval 2017, co dělat na Benátském karnevalu,
Let anděla na Benátském karnevalu 2016
Jak se tam dostat? Kde bydlet? Co vidět? Otázky, které napadají každého. Zvláště, když už jen 55 dní zbývá do zahájení Benátského karnevalu. Začíná 11. a končí 28. února 2016.

Ideální doba na plánování


Kdy je nejlepší plánovat cestu na karneval? 40 dní před velikonocemi. Proč? To totiž právě karneval končí. Ve stejný den ale pořadatelé vyhlašují datum nového ročníku. Ideální doba na plánování. Rok dopředu? Nesmysl? Ne. Důvody jsou 2:

1)    Hoteliéři ještě nestačí nastavit karnevalové ceny za ubytování
2)    Návštěvníci ještě nepoptávájí ubytování a tak je výběr kapacit obrovský

Navíc, u hotelů s tak dlouhodobým předstihem, se dá většinou rezervace zrušit bez storno poplatků.

Bydlete přímo v Benátkách


Benátky nabízejí všechny typy ubytování. Od AirBnB přes hostely a penzióny až po luxusní 5* hotely.  Záleží, jak máte hluboko do kapsy. Osobně využívám booking.com a na porovnání ceny mi slouží hotelscombined.com. Při výběru sledujte recenze návštěvníků. Pod 70% hodnocení nechoďte. A recenzí by mělo být alespoň 100.

55 dní zbývá do zahájení Benátského karnevalu, kam v Benátkách, co vidět vBenátkám, kam na karnevalu v Benátkách, Benátky karneval program

Doporučuji bydlet přímo v Benátkách. Je to sice většinou o něco dražší, ale má to několik výhod:

1) Nemusíte dojíždět, což vás stojí peníze a hlavně čas
2) Máte možnost si kdykoli odskočit do hotelu si odpočinou či na toaletu
3) Můžete se vrhnout do víru karnevalového veselí a neřešit, kdy vám jede poslední spoj

Pří rezervaci ubytování v Benátkách sledujte, zda vaše bydlení neleží na některém z ostrovů. Na nich je sice ubytování levnější, ale musíte dojíždět lodí. Pokud nemáte celodenní jízdenku (20 €), tak jedna cesta stojí 7,50 €. Týká se většinou ostrovů Lido a Giudecca.

Nejlevnější ubytování je většinou na pevnině, v Mestre. Tady počítejte s tím, že MHD (autobus/ tramvaj) stojí 1,50 € a vlak 1,25 €. Cesta trvá od 5 minut (vlak) do 20-45 min (autobus/tramvaj).

Jak se tam dostat?

Nejlépe letadlem. Je to nejrychlejší i nejlevnější. Do Benátek létají dnes 4 společnosti:

WizzAir
EasyJet
Volotea
ČSA

55 dní zbývá do zahájení Benátského karnevalu, Wizzair, Jak se dostat z letiště do Benátek, program Benátského karnevalu
Benátské letiště Marco Polo


WizzAir – při troše námahy se dají jednosměrné letenky koupit bez problémů za 300 Kč. Společnost létá na letiště Treviso. Cesta odsud do Benátek trvá cca 50 min. Můžete jet autobusem (12 €) nebo kombinovat MHD a vlak (4,65 €).

EasyJet – dobrá cena za jejich jednosměrné letenky je někde mezi 550-800 Kč. Využívají letiště Marco Polo v Benátkách Mestre. Odsud jezdí do centra bus (8 €) nebo vodní autobus (vaporetto) za 15 €.

Volotea – Původně španělská společnost, dnes součást koncernu, který mj. vlastní British Airways. Stejně jako EasyJet přistávají na letišti Marco Polo. Když se zadaří, to ale málokdy, může vás při promo akci jednosměrná letenka vyjít jen na 1 nebo 5 €. Většinou je ale dobrá cena kolem 20 €.

ČSA – stejně jako předchozí 2 společnosti operují na letišti Marco Polo. Cenově jsou ale úplně mimo. "Dobrá cena" je u nich totiž cca 2.000 Kč.
 
Můžete ještě využít autobus. Do Benátek jezdí rakouský Hello bus či česky RegioJet. U Rakušanů, kteří jezdí přes noc, bývají občas super ceny. Osobně nevyužívám z důvodu času a nepohodlí.

55 dní zbývá do zahájení Benátského karnevalu, Wizzair, Jak se dostat z letiště do Benátek, program Benátského karnevalu, parkování v Benátkách
Garáže San Marco na Benátském náměstí Piazzale Roma. Parkování v nich stojí cca 1.000 Kč na den


Pokud pojedete autem, doporučuji neparkovat v Benátkách. Cena činí cca 1.000 Kč za den. Zaparkujte na kraji Mestre. Tady je cena 4-5 € za 24 hodin. Do centra pak dojedete autobusem nebo vlakem.

Co vidět na karnevalu?

Každý karneval trvá 3 víkendy a končí vždy o popeleční středě. To je 40 dní před velikonocemi. Stěžejní jsou 4 akce:

1) Vodní průvod – I. karnevalový víkend. Začíná se v sobotu večer, v neděli je opakování.
2) Let anděla – II. karnevalová neděle. Oficiální zahájení karnevalu.
3) Let orla – III. karnevalová neděle. Začátek v pravé poledne.
4) Vzlet lva – popeleční středa. Poslední den karnevalu a poslední akce karnevalu

55 dní zbývá do zahájení Benátského karnevalu, kam v Benátkách, co dělat během Benátského karnevalu, Benátský karneval program,
Party pod širým nebem na Campo Cesare Batisti, během letošního Benátského karnevalu


Kromě výše popsaných akcí se Benátky, hlavně o víkendu, mění v jednu velkou párty. Desítky barů, hospod a hospůdek jsou otevřené dlouho do noci. Pokud si nevyberete ty nejprofláknutější jako Harry´s bar, Hard Rock Café …, tak ceny jsou rozumné. Sklenka vína 2-2,50 €, Aperol Spritz 3,50-4,50 €.

Buon viaggio



Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.