čtvrtek 4. února 2016

Karnevalová pařba v Benátkách

Campo Cesare Battisti gie della Bella Vienna. Party pod širým nebem na Benátském karnevalu


Kdo nezažil nějakou karnevalovou party, jakoby na Benátském karnevalu nebyl. Karnevalová pařba v Benátkách. Název je parafrází na americký film Pařba ve Vegas. Stejně jako v něm, to může být skvělý zážitek. No jo, ale kam na party v Benátkách vyrazit?

Možností je během karnevalu nespočet. Od luxusních bálů, kde oděni do dobových kostýmů můžete potkat Casanovu nebo samotného dóžete až po ty úplně obyčejné. Ty se odehrávají často přímo na ulici. A bývají nejlepší. Je to jednoduché. Bar si zaplatí DJ a už to jede. Tady je pár tipů.

Na věk si tady nikdo nehraje 

 

Při víkendové návštěvě karnevalových Benátek 2016, jsem se svými klienty vyrazil zapařit na Opening party, na osvědčené místo na Rialtu. Jde o náměstí s dlouhým názvem, Campo Cesare Battisti gia della Bella Vienna. Název si nemusíte pamatovat. Náměstí totiž najdete snadno. Je hned vedle rybí tržnice. A kdybyste nevěděli kde to je, stačí jen přejít přes most Rialto a jít za zvukem hudby. Nemůžete minout. 

Seznam akcí na náměstí je na přiloženém obrázku. Tento víkend bude obzvláště výživný. Začíná se pro jistotu již dnes. Party se rozjíždí kolem 20. hodiny a končí o půlnoci. Vstupné se neplatí žádné. 

Všichni se úžasně baví. Narazíte tady třeba na partičku veselých hochů z Kanady, kteří si přijeli zalyžovat do Madonny di Campiglio, a na karneval si jen odskočili. Nebo se seznámíte se seriózním párem z Rimini, který před půlnocí odhodil serióznost daleko, daleko za hlavu. Taky můžete potkat dvě záhadné dámy, oděné celé do černé barvy. Z nichž se ale po pár skleničkách, vyklubou fajn ženské z Barcelony. Prostě na Campo Cesare Battisti to během karnevalu žije. Na věk si tady nikdo nehraje. Můžete společně trsat s teenagery ale i páry v letech. S maskou i bez.

Ceny pití jsou na Benátky více než dobré. Domácí víno začíná na 2,5 €, prosecco za 3 € a stejně tak spritz

Ohňostroje ale i koncerty a DJ sety 

 

Notti all'Arsenale. V loděnicích Arsenale od 4. do 9. března. Nejenom, že se zde budou odehrávat ohňostroje, ale i koncerty a DJ sety. Dopraví vás sem speciální linka vaporetta označená CA, za speciální cenu. Zpáteční jízdenka stojí jen 5 €. Na lince platí i vícedenní jízdenky (24 hod, 1,3 denní atd). Program Notti all´Arsenale. 

Hard Rock Café

 

Hard Rock Café. Hned za náměstím Svatého Marka, za budovou muzea Corer je Hard Rock Café. To pořádá koncerty a party. Na některé je vstup zdarma. jako třeba tuto sobotu, 6. února. Party s volným vstupem se jmenuje Anima Caribe @ Carnival Nights Live - Happy Bday Bob Marley.


A co vy? Můžete doporučit nějaké místo k zábavě v Benátkách? Napište své doporučení do komentářů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.