úterý 13. října 2015

Zažijte Benátky jinak. Jako místní

Zažít Benátky jinak

Na pozvání benátského potálu VivoVenetia, jsem se tento víkend zúčastnil akce "Open weekend a Venezia". Akce měla za cíl, představit vybraným blogerům a novinářům jiné Benátky. Benátky, které stojí mimo masovou turistiku. Benátky založené na tradičních řemeslech, na znalostech a dovednostech místních obyvatel. Vše je při tom koncipováno tak, aby návštěvník mohl zažít Benátky na vlastní kůži a to formou návštěv neobvyklých míst či absolvováním různých kurzů.

Namalujte si vlastní obraz

Co byste řekli třeba na kurz malování? Že jste nikdy žádný obraz nenamalovali? To vůbec nevadí. Pod vedením Caroline a Sebastiana, zkušených lektorů, to určitě "dáte". Společně si najdete nějaké romantické zákoutí a za tři hodinky se budete hrdě dívat na svůj vlastnoručně namalovaný obraz.

Nejdůležitější díl gondoly

Víte co je to forcola? Je to "vidlice", ve které je zasunuté veslo gondoly, ktreým pak gondoliér řídí gondolu. Forcola se vyrábí dodnes výhradně ručně. Člověk, který vyrábí forcolu, se jmenuje remer. S remerem Pierem se dozvíte, co je vše potřeba udělat, než se z kusu ořechového dřeva stane ladná forcola. 

Technologie stará 500 let

A co třeba zažít, jak se dříve tiskly knihy? Pod vedením sympatického Florance si můžete vyzkoušet technologii tisku, starou více než 500 let.

Vyberte si z 80 aktivit

Nebo si vyberte nějakou jinou aktivitu. Zkuste se naučit řídit gondolu, vyrobte si vlastní skleněné korálky, půjčte si kolo, vyrazte na ryby uvnitř laguny. Na portálu VivoVenetia.com najdete přes 80 aktivit, které stojí za vyzkoušení.


Projekt VivoVenetia je vítězem soutěže Best Creative 2015, kterou pořádala Benátská obchodní komora. VivoVenetia si klade za cíl změnit způsob, jakým lidé vnímají Benátky a celou oblast reigonu Veneto.

Nabídka i pro našince

Při své návštěvě jsem se dohodl s VivoVenetia na spolupráci. V krátké době společně připravíme speciální nabídku určenou pro tuzemské zájemce. 

Chcete se dozvědět víc? Přihlaste se na můj kurz Zažijte Benátky jako místní a sledujte i nadále můj blog doBenatek.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.