pátek 12. června 2015

Stovky eventů na Noci úmění v Benátkách.

Noc 20. června bude v Benátkách věnována úmění. Proběhne již 5. ročník Art Night Venezia. Akce se koná v rámci Evropské noci úmění a za podpory benástké univerzity Ca 'Foscari a magistrátu města Benátek. Art Night Venezia si klade si za cíl propojit všechny aktéry, kteří se zabývají uměním a kulturou ve městě.

V noci bude živo na náměstích, v ulicích, muzeích, galeriích, divadlech, knihovnách či kulturních institucích. Pro milovníky kultury bude této noci otevřeno 87 kulturních zařízení, které si pro ně přichystaly stovky akcí. Na nich budete moci vidět některé z nejvýznamnějších uměleckých sbírek a děl na světě. Otevřené bude například Palazzo Grassi, Punta della Dogana, Casa dei Tre Oci, Collezione Peggy Guggenheim či městská muzea. 

Art Night Venezia tak poskytuje skvělou příležitost objevit nebo znovuobjevit město a jeho krásy. Art Night Venezia přímo láká ke spojení noční procházky podél kanálů a návštěvy muzeí či paláců. 

Nenechte si ujít množství zajímavých akcí a výstav nejen v různých koutech centra města, ale i na ostrovech. I ostrovy v laguně totiž budou mít svou Arte Night Venice. Půjde o ostrovy Torcello, San Giorgio Maggiore a San Servolo.

Kompletní program najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.