úterý 2. června 2015

Nečekejte ve frontě na věž na náměstí Sv. Marka.

Náměstí Svatého Marka. Středobod Benátek. Jak v historii, tak i dnes. Sem směřují kroky drtivé většiny z 25 miliónů turistů, kteří do Benátek ročně zavítají. Na náměstí je soustředena většina ze světoznámých benátských památek. Dóžecí palác (Palazzo Ducale), bazilika Svatého Marka, muzeum Corer a věž Svatého Marka (Campanile San Marco). O historii věže si můžete přečíst zde

Z věže je nádherný rozhled nejen na náměstí, ale na celé Benátky včetně přilehlých ostrovů. Za hezkého počasí jsou krásně vidět i Alpy. Má to ale jeden háček. A tím jsou dlouhatánské řady na vstup do věže, které rostou obvzláště teď, v letní sezóně. Pokud se vám nechce ztrácet čas ve frontě, mám pro vás tip.

Areál náměstí Sv. Marka má 3 části. Hlavní náměstí a pak dvě menší náměstíčka. Jedno je za bazilikou Sv. Marka a to druhé Piazzetta San Marco, u vody. Přímo naproti piazzettě leží ostrov San Giorgio Maggiore. A na něm stejnojmenný kostel s věží. Věž je velmi podobná té na San Marcu a je z ní stejně okouzlující pohled jako z věže Sv. Marka. Návštěva věže má dvě výhody:
- nejsou tam žádné fronty turistů
- cena je jen 5 €* (San Marco 8 €)
A jako bonus, máte všechny památky na náměstí Sv. Marka jako na dlani


Na ostrov běžně jezdí několik linek vaporet. 

*Na druhou stranu je potřeba říci, že pokud jde čistě o cenu, tak se vám návštěva vyplatí jen pokud máte koupený celodenní lístek na vaporeto (zatím 20 €, v létě bude stát již 22 €).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.