čtvrtek 11. června 2015

Koupání v Benátkách? Za 500 €.

Vzhledem k parným letním dnům v tomto týdnu a vůbec nastupujícímu létu vás bude možná zajímat, kde se dá v Benátkách vykoupat v moři.

Co se týče přímo Benátek, tak vás zklamu. Nikde. Nejenom, že se v Benátkách koupat dost dobře nedá, protože tam není žádná pláž, ale je to přímo zakázáno. A to po hrozbou pokuty až 500 €. Mimochodem, Benátky nemají kanalizaci, tak že zase až o tak moc velký zážitek nepřijdete. A takové ty veselé snímečky koupajících se turistů na náměstí Sv. Marka při velké vodě .... inu proti gustu žádný dišputát.

A kde že se tedy dá koupat? Nejjednodušší je vyrazit na ostrov Lido, který je také nejblíž. Na Lidu, stejně jako jinde v Itálii, najdete 2 druhy pláží. Soukromé a veřejné. Všechny pláže se nachází na východní části ostrova. Soukromých pláží je většina a jsou samozřejmě placené. Máte na nich k dispozici plážový servis jako jsou lehátka, slunečník, "boudičky", sprchy, sociální zázemí či možnost občerstvení. Navíc "bagnino" pláž několikrát denně uklízí.

Na veřejných plážích takový komfort nemáte, ale zase nejsou placené. Na Lidu si můžete vybrat z těchto veřejných pláží:

Pláž (spiaggia) San Nicolò se nachází v severovýchodní části ostrova u letiště.
Pláž Alberoni leží na opačné, jihovýchodní části ostrova zvané Pellestrina. 
Pláž Bluemoon. Ta je nejsnáze dosažitelná, neboť leží na na konci ulice Granviale Santa Maria Elizabetta, která k ní vede přímo od hlavního terminálu, jenž se jmenuje Santa Maria Elizabetta, kde zastavuje drtivá většina vaporet, jenž míří na Lido. Cesta od terminálu na pláž trvá asi 8-10 minut klidné chůze. Pláž má i sprchy a umývárny. Daní za to vše ale je její častá přeplněnost turisty.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.