pondělí 28. srpna 2017

V Benátkách o víkendu nebudete vědět kam dřív

V Benátkách o víkendu nebudete vědět kam dřív, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, kam v benátkách na aperol spritz, zažijte benátky jako místní
Součástí každého vodního průvodu v Benátkách je i replika dóžecí lodi Bucintoro

Už několik let, se to vždycky na přelomu srpna září vše sejde pěkně pohromadě. Návštěvníci pak v Benátkách o víkendu neví kam dřív. Začíná totiž nabitý týden, který má 3 respektive 4 hlavní akce. Regata Storica, Biennale, filmový festival a Domenica al Museo.

Regata Storica


Regata Storica je jedna z nejdůležitějších benátských akcí roku. Svátek starý téměř tisíc let. Koná se každoročně první týden v září. Jde o tradiční závod lodí spojený s velkolepou přehlídkou historických lodí a kostýmů.

Vrchol svátku bude v neděli 3. září. To se koná vodní průvod a závody gondol. Paráda začíná v 16 hodin u mola před náměstím Svatého Marka. Lodě se v průvodu vydají Velkým kanálem až k mostu železniční stanici Santa Lucia, kde se otočí a vrátí k Ca' Foscari. 

Program regaty (ENG)

Megastar Jane Fonda a Robert Redford


Tradiční součástí Biennale (13. května - 26. listopadu 2017) je Benátský filmový festival (La mostra internazionale d'arte cinematografica di Venezia 2017). Letos se koná jeho 74. ročník. Slavnostní zahájení proběhne ve středu 30. srpna a závěr je naplánovaný na 9. září.

V Benátkách o víkendu nebudete vědět kam dřív, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, kam v benátkách na aperol spritz, zažijte benátky jako místní, benátský filmový festival, jane fonda, robert redford, zlatý lev
Oficiální plakát k letošnímu Benátskému filmovému festivalu

Je to nejstarší filmový festival na světě. Benátský ostrov Lido, kde se přehlídka tradičně koná, zaplaví hvězdy a hvězdičky filmového plátna a jejich fanoušci. Prim na červeném koberci budou ale hrát dvě světové megastar. Zlatého lva za za celoživotní dílo v oblasti filmu obdrží 1. září Jane Fonda a Robert Redford.

Program festivalu (ENG)

Domenica al museo - do muzeí zdarma


V rámci akce s názvem Domenica al Museo, kterou pořádá italské ministerstvo kultury MiBACT, jsou každý první víkend v měsíci všechny italské státní muzea přístupné veřejnosti zdarma. Nejinak tomu bude i tuto neděli 3. září.

V Benátkách o víkendu nebudete vědět kam dřív, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, kam v benátkách na aperol spritz, zažijte benátky jako místní, domenica al museo,
Každou první neděli v měsíci jsou italské státní muzea zdarma

V Benátkách můžete zdarma navštívit tyto muzea:

Galleria "Giorgio Franchetti" alla Cà d'Oro

Gallerie dell’Accademia

Museo archeologico nazionale di Venezia
(vstup z Piazzetta San Marco č. 17)

Museo di Palazzo Grimani

Museo d’arte Orientale

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.