úterý 3. září 2019

Projděte se po benátské laguně suchou nohou

Projděte se po benátské laguně suchou nohou, pontonový most,
Unikátní benátský hřbitov na ostrově San Michele kam se můžete jen v listopadu dostat suchou nohou
Budete v Benátkách začátkem listopadu? Nenechte si ujít možnost vydat se na ostrov San Michele suchou nohou. Zázrak? Ne. V té době bude sice svátek Všech svatých, ale o kouzlo nepůjde.

Zažijte to, co Benátčané naposledy před 70 lety


Benátská radnice se totiž vrátí k prastaré tradici a postaví během dušiček pontonový most, který spojí nábřeží Fondamente Nove a ostrov San Michele. Na ostrově je unikátní (a jediný) benátský hřbitov, na kterém jsou pohřbené významné osobnosti (Igor Stravinsky, Joseph Brodsky, Jean Schlumberger, Christian Doppler...).

DSC00135
V minulosti se "pontonové" mosty stavěly tak, že se k sobě srazily gondoly a přes ně se prostě položily prkna


Po mostě, dlouhém 407 metrů, se budete moci projít od 31. října do 10 listopadu 2019. Vstup na něj je zdarma. Běžně je San Michele dostupný jen lodí. Vydáte-li se na něj, budete tak mít nejen zážitek, který Benátčané zažili naposledy před téměř 70 lety, ale ještě ušetříte za jízdenku na vaporetto.

400 let benátských pontonových mostů


Tradice pontonových mostů v Benátkách, které se staví při různých svátcích, je dlouhá. Nejznámější z nich jsou dva mosty.

Projděte se po benátské laguně suchou nohou, pontonový most,
Pontonový most, který se staví pokaždé v létě mezi nábřežím Zattere a ostrovem Giudecca. Už přes 400 let


První se staví každoročně v létě už víc než 400 let, během svátku Vykupitele (Festa del Redentore). Je to výraz poděkování Benátčanů ukončení morové epidemie. Spojuje ostrov Giudecca a nábřeží Zattere (cca 300 metrů).

Ten druhý, taktéž se 400letou tradicí, je výrazně kratší. Klene se přes Velký kanál a přivádí v listopadu procesí do baziliky Santa Maria della Salute.

Najděte si levné ubytování v Benátkách


Booking.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.