úterý 18. června 2019

Odhalte prokleté místo duchů v Benátkách

Odhalte prokleté místo duchů v Benátkách, casin degli spiriti
Palazzo Casin degli Spiriti stojí sice na břehu moře, ale je obehnané vysokou zdí

Na kraji Benátek, ze dvou stran omývaná mořem, stojí osamocená budova Casin degli Spiriti. Podle pověsti to bylo vždycky prokleté místo, kde se setkávali duchové. Dodnes je spousta Benátčanů ochotna odpřisáhnout, že v okolí domu viděli podivně blikající světla  nebo slyšeli tajemné zvuky. Odhalte prokleté místo duchů v Benátkách.

Vyvolávání démonů a duchů


Ve skutečnosti jde o Palazzo Contarini dal Zaffo. Palác původně sloužil k setkávání šlechticů, umělců a spisovatelů, které na dýchánky doprovázely ženy a "lepší" prostitutky.

Traduje se, že ve velkých místnostech domu se praktikovaly magické rituály a vyvolávání démonů. Nejznámější z nich je duch malíře Luzza. Ten se původně v paláci potkával s osobnostmi jako byl Girgione, Tiziano nebo Sansovio.

Sebevražda z nešťastné lásky


Legenda praví, že se Luzzo beznadějně zamiloval do Cecilie, jedné z Giorgionových milenek. Ta však jeho lásku neustále odmítala opětovat. Jednoho večera, uprostřed zábavy, vzal nešťastný malíř pušku, odešel do pokoje v horním patře a tam se zastřelil.

Odhalte prokleté místo duchů v Benátkách, casin degli spiriti
Při pohledu z kostela Gesuiti budova Casin degli Spiriti tak úplně osamocená nevypadá, ale zdání klame


Za temných a sychravých nocí, kdy lagunu halí hustá mlha, je prý možné v budově spatřit ducha malíře, který se snaží najít svoji milovanou Cecílii.

Sekta, satanské rituály a planoucí pochodně


Podle jiné pověsti bylo místo později sídlem sekty, která organizovala satanské rituály. Svědci tvrdili, že viděli jak za mlhavých nocí mířily do paláce postavy zahalené do plášťů a s kapucí na hlavě, které držely v rukou planoucí pochodně. Následně prý byly v okolí slyšet zpěvy podobné gregoriánským chorálům.

Zdatná sexy obchodnice


Pach krve má poslední příběh. Ten se odehrál krátce po konci 2. světové války. V Benátkách, tak jako všude v Itálii, byl všeobecný nedostatek zboží a jídla. Mnoho lidí si tak přivydělávalo pašováním.

Mezi nimi i jistá krásná Linda Cimetta z Belluna, která se usadila právě v opuštěném Casin degli Spiriti. Jejím artiklem byly pašované cigarety. Nejen že byla zdatná obchodnice, ale navíc i děsně sexy. Mnozí, zejména muži, žárlili na ni a její úspěch. Jedné noci však Linda záhadně zmizela.

Mrtvola v kufru


Hned se vyrojily teorie, že si ji "vzali" duchové z paláce. Policie po několika dnech pátrání dospěla k závěru, že se stala obětí vraždy, byť se její tělo nenašlo.

Odhalte prokleté místo duchů v Benátkách, casin degli spiriti
Z terasy Casin degli Spiriti je nádherný výhled na ostrov Murano a San Michele



O několik měsíců později, za hezkého letního dne, se mládež koupala v moři před Casin degli Spiriti. Jeden mladík si v dálce všiml dřevěného kufru, který byl pokrytý mořskými řasami. S kamarády k němu doplavali a vytáhli ho na břeh. Byl pořádně těžký.

Mysleli si se, že by uvnitř mohl být poklad. Když však otevřeli víko, ztuhli. Uvnitř bylo tělo ve značném stupni rozkladu. Posléze se zjistilo, že to byla Linda. Kterou tak zřejmě odstranila konkurence.

Odhalte pravdu sami


Od té doby se údajně v moři pod palácem nikdo nekoupal. Upřímně, když jsem koukal na řasy, které plavaly na hladině, nevlez bych tam taky ;-)

A jak je to se zvuky  které se dodnes kolem paláce ozývají? Tím že dům stojí na konci zahrady, na břehu moře, izolovaný od ostatních budov, tak hluk mořského příboje kombinovaný s hvízdáním studených podzimních/zimních větrů může vyvolávat dojem vzrušených výkřiků.

Jaká je tedy pravda? Kdo ví? Vydejte se to zjistit. Dům dnes patří jedné křesťanské charitě, která se stará o seniory. Když budete mít štěstí, pustí vás dovnitř a můžete se tak přesvědčit sami.


Získejte slevu 15 dolarů na ubytování v Benátkách

 

Klikněte si pro svoji slevu 15 USD nebo vyzkoušejte tabulku a najděte si levné ubytování v Benátkách.
 
Booking.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.