úterý 4. září 2018

Dejte si sgroppino. Skvělý benátský drink

Dejte si lo sgroppino. Utajený benátský drink, zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, benátky aperol spritz,
Lo sgroppino. Vynikající benátský digestiv

K Itálii patří neodmyslitelně Aperol Spritz. A k Benátkám a okolí ještě další tři drinky typu spritz: Campari, Cynar a Select. Ve regionu Veneto mají ještě jeden lahodný nápoj. Dejte si sgroppino. Skvělý benátský drink.

Digestiv starý přes 450 let


Sgroppino je vlastně digestiv. Jeho název se odvozuje od slova "sgropar", což v benátském dialektu znamená rozpustit. První informace o něm pocházejí z poloviny 16. století. Původně to byl klasický sorbet s nízkým obsahem alkoholu. Postupně se vyprofiloval až do současné podoby, kde dominuje osvěžující citronová chuť.

Dnes si ho Benátčané dopřávají na konci jídla nebo mezi jednotlivými chody. Nejlépe chutná po pokrmech z ryb. V posledních letech se do módy dostávají i jeho varianty s jahodami, grapefruitem nebo kávou.

Udělejte si sgroppino doma za 3 minuty


Sgroppino je tak jednoduché, že si ho klidně můžete udělat doma. Budou vám na to stačit tak 3-4 minuty. Ideálně servírujte do sklenic typu flétna.



Ingredience (pro 4 osoby):
  • 350g (8 polévkových lžic) citronové zmrzliny (stačí ta ze supermarketu)
  • 2 dcl prosecca
  • 1 panák (50 ml) vodky
  • 1 limetka
Postup:

Zmrzlinu dáte do šlehače, necháte ji asi minutu pomixovat, postupně přidáte prosecco, vodku a můžete podávat. Nezapomeňte sklenici ozdobit limetkou. Detaily si prohlédněte na videu.

Cin, cin :-)

Hledáte levné ubytování v Benátkách?

 

Booking.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.