úterý 9. května 2017

Dejte si víno tam, kde ho pil i Casanova

Dejte si víno tam, kde ho pil i Casanova, bacaro, cicchetti, víno, cantina do mori, kam v benátkách, co ochutnat v benátkách, benátky průvodce,
Interiér bacara Cantina do Mori

Až navštívíte Benátky, tak si dejte víno tam, kde ho pil i Casanova. Světoznámý benátský svůdník byl podle legendy pravidelným hostem bacara (hospůdky) s názvem Cantina Do Mori.

Nejstarší bacaro v Benátkách


Cantina leží nedaleko rybího trhu na Rialtu. Vznikla už v roce 1462 a místní ji považují za nejstarší v Benátkách. Interiér s tím původním už sice nemá nic společného, ale i tak je stylový. Cantina do Mori je takový průchoďák. Dá se do ní totiž vstoupit ze dvou rovnoběžných ulic.

Co dobrého si dát?

  
Co dobrého si můžete v bacaru dát? Určitě víno. Sklenku koupíte už od 2 €. Vybírat budete moci ze 147 etiket. Oblíbený Aperol Spritz zde mají taky.

K vínu se skvěle hodí benátská specialita cicchetti (obdoba španělských tapas). Výborné jsou grilovanými chobotničkami nebo se sépiemi či s baccalà mantecato (pomazánka z tresky). Lahodné jsou i francobolli, malé čtvercové tramezzini plněné krevetami, krabím masem...

Doporučuji




Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.