čtvrtek 23. února 2017

Musíte ochutnat. Oblíbenou karnevalovou laskominu. Galani

To musíte ochutnat. Oblíbenou karnevalovou laskominu Galani, kam v Benátkách, co ochutnat v Benátkách, průvodce Benátky, Benátky historie, Benátky jídlo, co vidět v Benátkách, co zažít v Benátkách
Galani. Oblíbená laskomina během Benátského karnevalu
Jak na ně narazíte neváhejte. Musíte ochutnat. Oblíbenou karnevalovou laskominu. Galani. Báječné benátské křupavé pečivo. Po fritelle veneziane je to druhá nejoblíbenější sladkost během Benátského karnevalu.

Galani, chiacchere nebo crostoli


Galani jsou v jiných částech Itálie známé i jako chiacchere nebo crostoli. Jejich historie je stará několik století. Jde o druh sladkého pečiva ve tvaru tenkých proužků. Hojně posypané cukrem. Výroba je snadná. Receptů existuje spousta. Najdete je na netu. Do těsta se, stejně jako u fritelle, přidává grappa nebo rum.

Castagnole jsou kuličky


V regionu Veneto (Benátsko) se můžete setkat ještě s názvem castagnole. Výroba je stejná jako u galani. Jediný rozdíl je že castagnole nejsou pásky, ale kuličky.

A kam chodí pro galani Benátčané? Stejně jako pro fritelle. Do pasticcerie Tonolo. Tam je totiž mají domácí. Mohu potvrdit. Testováno na sobě.


Buon Appetito!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.