Galani. Oblíbená laskomina během Benátského karnevalu |
Galani, chiacchere nebo crostoli
Galani jsou v jiných částech Itálie známé i jako chiacchere nebo crostoli. Jejich historie je stará několik století. Jde o druh sladkého pečiva ve tvaru tenkých proužků. Hojně posypané cukrem. Výroba je snadná. Receptů existuje spousta. Najdete je na netu. Do těsta se, stejně jako u fritelle, přidává grappa nebo rum.
Castagnole jsou kuličky
V regionu Veneto (Benátsko) se můžete setkat ještě s názvem castagnole. Výroba je stejná jako u galani. Jediný rozdíl je že castagnole nejsou pásky, ale kuličky.
A kam chodí pro galani Benátčané? Stejně jako pro fritelle. Do pasticcerie Tonolo. Tam je totiž mají domácí. Mohu potvrdit. Testováno na sobě.
Buon Appetito!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.