pondělí 29. srpna 2016

Kde to v Benátkách večer žije tancem?

Kde to v Benátkách večer žije tancem?
Atmosféra letních tanečních večerů na benátském náměstí Campo San Giacomo dall'Orio

Benátčané vždycky uměli žít. A bavit se. Jak před staletími, tak i dnes. Užijte si Benátky trochu jinak. Vyrazte večer do města se bavit. Třeba si zatančit. Kde to v Benátkách večer žije tancem? Na náměstí .

Tanec pod širým nebem


Každé letní úterý se na tomto náměstí schází Benátčané, aby si společně zatancovali pod širým nebem. Jen tak. Pro zábavu. Moc se s tím nepářou. Přitáhnou aparaturu, připojí do ní šťávu a jede se. Tedy tancuje. Povětšinou latina. Tango a tak.

Ladná grácie


Nikdo si tu sice na nic nehraje, ale taneční večer má přesto úroveň. Byť je venku na náměstí. Benátčanky sice dorazí většinou v teniskách, ovšem pak se přezují, a to tanečního reje se již vrhají na podpatcích. Na nich se ztepilé dámy pohybují s ladnou grácií a naprostou jistotou. Jejich šarmantní taneční partneři je při tom s přehledem vedou po parketu. No, po parketu. Spíš po dlažbě na náměstí. Ale to je detail.




Vstupné je dobrovolné


Tak si to běžte vyzkoušet taky. Prostě dorazíte na náměstí Vstupné je dobrovolné. Hlavní organizátorka po zahájení, vezme kovovou pokladničku a několikrát s ní během večera obejde náměstí. Každý přispěje, jak uzná za vhodné.

Tančí se každé letní úterý (za deště se pochopitelně akce nekoná). Začátek je ve 21 hodin. Končí se ve 23 hodin.

Tak co, balliamo?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.