pondělí 14. února 2022

Pořádají karneval, ale chodí jim tam lidi!

Bebátský karneval 2022, zahájení karnevalu, vodní průvod, canale grande,
Vodní průvod při zahájení letošního Benátského karnevalu 2022













Parafrází na známou cimrmanovskou hlášku by se dal charakterizovat právě probíhající Benátský karneval (12.2 - 1. 3. 2022), zvláště pak jeho první víkend. Proč?

Karneval v utajení

Oficiálně se na letošním Benátském karnevalu velké akce kvůli kovidu nekonají. V programu je nenajdete. Benátky totiž nechtějí, aby se ve městě shlukovaly davy lidí. 

Na první karnevalový víkend i tak do města přijelo na 50.000 lidí, z čehož cca 30.000 bylo cizinců. Je to celkem dost, ale v minulých letech jich bývalo 80-100.000. Ti všichni si včera užili hezký den, zkoukli pár pouličních divadelních představení, sem tam se vyfotili s nějakou tou maskou a pak... pak to přišlo

Večer, až se návštěvníci rozjeli domů a turisté se vrátili do svých hotelů, vyplul vodní průvod, známý pod názvem Festa Veneziana sull Acqua. Na 20 vyzdobených lodí vyrazilo v utajení po Velkém kanálu od benátského kasina až k budově staré celnice. 

Proti jiným letům se akce tedy nakonala na Canale di Cannaregio a taky neproběhlo sobotní noční představení resp. nedělní dopolední průvod. 

A jak to bude s dalšími víkendovými akcemi? Proběhnou taky inkognito? Nechme se tajnůstkářskými organizátory překvapit ;-)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.