čtvrtek 27. ledna 2022

Jak to bude letos s Benátským karnevalem?

Letošní Benátský karneval se konat bude, ale...

Už za pár dní začíná Benátský karneval (12.února - 1. března 2022). Poté, co loňský ročník kvůli pandemii proběhl jen on-line, se letos očekávalo, že se akce vrátí ve své "živé" podobě. Očekávání se naplňuje, ale...

Karneval bude, ale...


..ale pokud čekáte, že ho zažijete jako za starých časů, tak budete zklamaní. Oficiálně to sice ještě nikdo nahlas neřekl, ale zprávy ze zákulisí mluví jasně. Letošní ročník bude sice off-line, ale bez hromadných akcí. 

Co to znamená v praxi? Že ty nejoblíbenější akce - jako vodní průvod (Festa Veneziana), Let anděla (Il Volo dell´Angelo) a Let orla (Il Volo dell´Aquila) zřejmě nebudou. Slovo "zřejmě" používám záměrně, protože informace pořadatelé ještě veřejně nepotvrdili, s výjimkou akce Let Anděla, která byla zrušena minulý týden oficiálně.

V programu karnevalu tak zůstávají jen doprovodné akce, jako je třeba veřejné venkovní kluziště, koncerty v Teatro La Fenice nebo různé výstavy. 

Pro pro cesty do Itálie potřebuje mít test PCR (48 hodin) / antigen (24 hod) nebo "Green Pass" - potvrzení o očkování nebo prodělání kovidu a vyplněný příjezdový formulář https://app.euplf.eu.

Pozor, od 1. února je v Itálii uznávána platnost očkování/prodělání nemoci  jen 180 dní!

Najděte si levné ubytování v Benátkách. Vyzkoušejte!


Booking.com







 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.