středa 12. února 2020

Kdy na karneval? Přes týden? O víkendu?

Kdy na Benátský karneval? Přes týden? O víkendu? Masky, foto
Nejvíce masek potkáte vždycky na náměstí Svatého Marka (Benátský kareval 2020)

Kdy je nejlepší se vypravit na Benátský karneval? To je jeden z vašich nejčastějších dotazů. Je lepší vyrazit přes týden nebo na víkend? Ač má každá varianta své pro a proti, tak odpověď je celkem jednoznačná.

Benátský karneval trvá vždy tří víkendy. Základní schéma programu, jeho čtyři TOP akce, se opakují každý rok ve stejném pořadí. (Program toho letošního najdete tady). Z toho vycházejte i při svém plánování.

Výhody/nevýhody účasti během týdne


Zásadní výhody této varianty jsou dvě. V Benátkách je přes týden podstatně méně lidí (to platí obecně celoročně) a ubytování je levnější.

Kdy na Benátský karneval? Přes týden? O víkendu? Masky, foto
Molo na Piazettě San Marco. Skvělé místo pro focení masek (Benátský karneval 2020)


Nevýhodou je, že se koná podstatně méně akcí (jejich seznam najdete tady) a taky masek potkáte v ulicích mnohem, mnohem méně. Tak například toto pondělí, den po prvním karnevalovém víkendu, jsem prošel Benátky dvakrát křížem krážem a masky jsem potkal jen dvě.

Výhody/nevýhody účasti během víkendu


Jak tušíte, vše je naopak. Mraky lidí v ulicích a na akcích. Ubytování je proti týdnu 1,5-2× dražší. Ovšem na výběr máte naopak velké množství akcí a masky potkáváte doslova na každém kroku.

TIP:
Pokus si chcete vyfotit masky bez davu lidí kolem, vydejte se na náměstí Piazza San Marco už ráno. Tak kolem 8. hodiny. Karnevalu znalé masky tam korzují a ochotně pózují profesionálním fotografům. Ke kterým se klidně můžete přidat i vy. A fotit třeba jen se svým mobilem. Lidí minimum. Klídek a pohoda.

Kdy na Benátský karneval? Přes týden? O víkendu? piazza san marco
Když dorazíte na benátskou Piazzettu San Marco kolem 8 hodiny ráno (Benátský karneval 2020)
 

Závěr


Tak že suma sumárum. Kdo chce ušetřit, vydá se na karneval přes týden. Ale kdo si ho chce opravdu užít, nasát atmosféru, vyfotit si/se s maskami, tak vyrazí na víkend.

Najděte si levné ubytování v Benátkách. Vyzkoušejte!

 
Booking.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.