neděle 29. prosince 2019

Jak si užít silvestrovský ohňostroj v Benátkách?

Jak si užít silvestrovský ohňostroj v Benátkách?
Každý ohňostroj v Benátkách patří k nezapomenutelným zážitkům

Chcete si užít silvestrovský ohňostroj v Benátkách? Dejte si pozor, kam si stoupnete. Stejně jako loni, nebude tato pyrotechnická šou vidět z náměstí Svatého Marka a ani z velké části stejnojmenné piazetty.

Plovoucí molo, ze kterého se ohňostroje odpalují, bude i letos umístěné až za ostrovem San Giorgio Maggiore (směrem k Arsenalu). Letos tedy nejlepší místa k sledování budou:

    Riva degli Schiavoni,
    Riva Ca' di Dio,
    Riva San Biagio,
    Riva dei Sette Martiri

   
Jak si užít silvestrovský ohňostroj v Benátkách?
Mapka s vyznačením nejlepších míst ke sledovaní silvestrovského ohňostroje v Benátkách. Puntík vedle ostrova označuje místo, kde budou umístěné pontony s pyrotechnikou.
Začátek celé šou je naplánovaný na 23.30 hodin. Světelné efekty budete moci sledovat 30 minut. Akce je zdarma. Počítejte však s velkými davy lidí. Každoročně jich přichází na ohňostroj zhruba 60 - 80.000.

Bezpečnostní opatření


Vypravte se proto na místo alespoň o 2 hodiny dříve. Policie bude mít pravomoci "usměrňovat toky lidí" a vytvářet některé ulice dočasně jako jednosměrné, případně je zcela uzavírat. Za neuposlechnutí jejich pokynů můžete vyfasovat pokutu ve výši 25 - 500 €.

Na místě je zakázáno prodávat nebo mít s sebou nápoje ve sklenicích či skleněných nádobách, používání (přenášení) petard nebo jiné pyrotechniky. Policie nebude tolerovat chování, které by mohlo narušit bezpečnost a zdraví lidí na veřejnosti.

Posílení dopravy


Při příležitosti novoročních oslav posílí Benátky noční MHD. Platí to pro lodě, autobusy (ty které jezdí z Piazzale Roma do Mestre) a i pro vlaky.

Doprava na parkoviště automobilů a autobusů v Tronchetto (lanovka People Mover z Piazzale Roma) bude fungovat až do 3 hodin ráno. Jízdy budou v 10 minutových intervalech (ta poslední odjíždí z Piazzale Roma ve 2:50 hodin).

Italské státní dráhy přidají noční spoje z nádraží Santa Lucia směrem na pevninu. Jízdní řády vlaků najdete na www.trenitalia.it.(ENG).

Šťastný nový rok 2020! Felice Anno Nuovo 2020! 


Ubytování v Benátkách na poslední chvíli? Vyzkoušejte!


Booking.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.