úterý 9. dubna 2019

Změny při dopravě z letiště Treviso do Benátek

Změny při dopravě z letiště Treviso do Benátek
Od 1. dubna 2019 lítá do Benátek - Trevisa z Prahy Ryanair

Od té doby, co přestal do Benátek - Trevisa létat z Prahy maďarský dopravce Wizzair, neměl člověk moc důvodů do městečka, vzdáleného cca 35 km od Benátek, zavítat. To už teď ale neplatí. Od 1. dubna pendluje mezi Prahou a Trevisem 4x týdně irský Ryanair. A i na trase z letiště Treviso do Benátek jsou změny. Vydal jsem se je pro vás otestovat. Jaké tedy jsou?

Přímé dopravní spojení do Benátek


Přímé dopravní spojení letiště s benátským náměstím Piazzale Roma zůstává stejné. Autobusy jezdí zhruba každých 15-20 minut a zůstala bohužel i vysoká cena. Jednosměrná jízdenka od 11 €, zpáteční za 22 €. Počítejte, že cesta vám zabere zhruba 40 minut.

2x kombinace MHD a vlak


Druhá možnost, kombinace místní MHD a vlaku přináší změnu. Místní dopravní podnik od 5. dubna nasadil přímou linku z letiště Treviso na vlakové nádraží Treviso.

Změny při dopravě z letiště Treviso do Benátek
Stanoviště linky A je 10 metrů před východem z letištní haly

Má označení A. Odjíždí každých 30 minut přímo od východu letištního terminálu a končí před hlavním vchodem vlakového nádraží. Cena za jednu jízdu je 3 €. Jízdenky se dají koupit v kiosku na letišti nebo při vstupu do busu. Trasu urazíte za 8-9 min.

Pořád se dá také využít linka číslo 6. Ta zůstává beze změny. Cena je 1,30 € za jednu jízdu. Jízdenky opět koupíte v letištním kiosku nebo na palubě autobusu. Tam počítejte s platbou kartou na terminálu (u řidiče nebo uprostřed vozu) a cena je už ale pak 2,50 €. Cesta trvá 15 min.

Změny při dopravě z letiště Treviso do Benátek
Konečná stanice linky A z letiště, přímo před vchodem vlakového nádraží v Trevisu





Následný způsob dopravy z Trevisa do Benátek vlakem zůstává stejný. Jen se mírně zvedla cena. Jednosměrná jízdenka stojí dnes už 3.55 €. V součtu s busem č. 6 to ale pořád vychází téměř 3x levněji.

Podívejte se na kompletní obrazový návod, jak se dostat z letiště v Trevisu do Benátek. Je to jednoduché. Zvládne to podle něj i Vaše babička.

Stejně tak snadný je i návod, jak se dostat do Benátek z benátského letiště Marco Polo.

Užijte si Benátky!

Porovnejte. Levné ubytování v Benátkách


Booking.com


Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.