úterý 1. ledna 2019

Zažijte závody čarodějnic v Benátkách na gondolách!

Zažijte závody čarodějnic v Benátkách na gondolách, regata delle befane, zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, benátky aperol spritz,
Jedna z čarodějnic v plné jízdě při Regatě delle Befane

Je to k vidění jen v Benátkách. Co? Závody čarodějnic na gondolách! A kromě toho, jen jednou ročně, můžete pozorovat tři krále na benátském orloji. Nenechte si ujít možnost vidět tyto dvě akce. Již tuto neděli 6. ledna. Nezmeškejte. Opakování bude zase až za rok.

 La Befana, hodná, ale ošklivá čarodějnice


Čarodějnice si to spolu rozdají v rámci Regata delle Benfane letos již po 41. Soutěžící jsou ovšem muži, kteří se podle tradice převlékají za ženy. Říká se jim maranteghe. Závodí na gondolách, kterým se říká mascarete. La Befana je ošklivá ale hodná čarodějnice, která nosí v Itálii dětem dárky právě 6. ledna.

Zažijte závody čarodějnic v Benátkách na gondolách, regata delle befane, zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, benátky aperol spritz,
Když si to spolu rozdávají čarodějnice na gondolách během benátské Regaty delle Befane

Program regaty začíná už v 8,30 hodin ráno. Samotný závod je až v 11 hodin. Trasa vede po Velkém kanálu. Startuje se před mostem Rialto, na úrovni Banca d’Italia, pokračuje až k Rio di San Polo a vrací se zpět k Rialtu.

Ochutnejte benátské sladkosti


Na mostě bude opět jako symbol akce viset obrovská punčocha. Slavností vyhlášení výsledků proběhne v rámci akce “Pink Lioness in Venice”. Ta se koná na Riva del Vin. Kromě sledování slavnostního ceremoniálu můžete ve stáncích ochutnat horkou čokoládu, různé druhy čajů, svařené víno a typické benátské sladkosti.

Zažijte závody čarodějnic v Benátkách na gondolách, regata delle befane, rialto, zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, benátky aperol spritz,
Symbolem Regaty delle Befane je obrovská punčocha zavěšená na mostě Rialto


Podívejte se na kompletní program slavnosti (ITA).

Tři králové mimořádně na benátském orloji

 
A protože 6. ledna je svátek Epifany (Tří králů), tak se k němu vztahuje i druhá mimořádná akce. Tou je průvod Tří králů na benátském orloji.

Zažijte závody čarodějnic v Benátkách na gondolách, epifany, tři králové, torre del orologio, regata delle befane, zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, benátky aperol spritz,
Tři králové na benátském orloji se během své pouti klaní Madoně s dítětem


Přesně v pravé poledne se rozezní celým náměstím Svatého Marka zvony. Vzápětí se na věži Torre del Orologio se otevřou dvířka na orloji. Pak v doprovodu trubače napochodují Tři králové, aby se poklonili Madoně s dítětem.

Průvod je k vidění jen 2x ročně


Tento průvod můžete spatřit v Benátkách jen 2x ročně. Právě 6. ledna a pak ještě 10. května, na svátek Nanabevstoupení Páně. Důvodem je mimo jiné i to, tříkrálové figurky napochodují otvorem ve zdi, kde jsou běžně "první digitální hodiny" na světě.



Pokud budete chtít stihnout vyhlášení výsledků regaty a průvod Tří králů, budete mít trochu fičák. Od Rialta na náměstí Svatého Marka trvá cesta tak 7-9 minut.


Kde hledat levné ubytování v Benátkách? Vyzkoušejte

 

Booking.com


Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.