pondělí 31. prosince 2018

Benátky začnou vybírat poplatek za vstup do města!

Benátky začnou vybírat poplatek za vstup do města, zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, benátky aperol spritz,
Benátky začnou vybírat vstupné od turistů. Vstupní turnikety už na to mají

Tak už je to definitivní. Vstupenka do Benátek stává realitou. Italská snemovna totiž v sobotu 29. prosince 2018 schválila státní rozpočet. V něm se v bodě 1129 stanoví možnost poplatku za vstup do Benátek.


Vstupenka bude stát 2,50-10 €

 
Jeho výše je stanovená mezi 2,5 až 10 €. Zaplatí ho každý, kdo "dosáhne s jakýmkoli dopravcem staré město". Bude se týkat návštěvníků, označovaných jako "hit & run".

Tedy těch, co přijíždí jen na jeden den. A bude jedno, zda do města dorazí ráno, odpoledne nebo večer. Vstupní poplatek se tak stane alternativou ke stávající pobytové dani, kterou platí turisté v ubytovacích zařízeních.

Na koho se poplatek nebude vztahovat?


Nebude se vztahovat na turisty, kteří budou mít ve městě ubytování a na všechny, kteří do Benátek dojíždí denně za prací nebo studiem. Podle starosty města, by zpoplatněný vstup mohl mít “selektivní účinek pro běžné návštěvníky a vést také k mírnému snížení příjezdů velkých lodí do laguny".

Benátky začnou vybírat poplatek za vstup do města, zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, benátky aperol spritz,
Samotní Benátčané velké lodě (Grande Navi) moc v lásce nemají. Ráno přijedou, vyplivnou tisíce turistů, ti projdou organizovaně město a večer zase odjedou.

Nová daň přinese 50.000.000 €


Město očekává, že na této daní ročně vybere až 50.000.000 €. Vychází z toho, že do Benátek ročně zavítá cca 25.000.000 turistů. Z tohoto počtu 10.500.000 v nich přespí alespoň jedu noc a na pobytových taxách zaplatí ročně přes 30.000.000 €.

Z Benátek se stává Disneyland


Otázkou zůstává, jak se bude takový poplatek technicky vybírat. O tom zatím radní nerozhodli. Podle všeho Benátky využijí mobilní turnikety, které již byly a akci letos. Stejně tak není známé datum, kdy nastane den "D".

Když jsem se ptal svých benátských přátel, co tomu říkají, tak u nich převládá názor, že z města se už opravdu stává Disneyland.


Najděte si levné ubytování v Benátkách

Booking.com

2 komentáře:

  1. Múdro. Venezia nie je miesto, kam sa ide na jeden deň. Teda pokiaľ človek necíti potrebu trčať v dave pred bazilikou, trčať v dave v bazilike, trčať v dave pred dožacím palácom, pozerať si dožací palác v dave a v dave sa predierať najprv k Rialtu a potom späť na San Marco. Kúpiť si jedno panini, "originál" benátsku masku made in China za 15€ a hajde domov.

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že je jen otázkou času, než začnou vybírat ode všech turistů. A nakonec se toho chytí jako správné cesty i další města. Nevím, třeba to je pro někoho cesta, ale když přijedu do jiné země, kde ještě není zvykem platit úplně za všechno, včetně parkování a vzdušného, líbí se mi to mnohem víc. Prostě je to tak, že nejlepší věci jsou zadarmo.

    OdpovědětVymazat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.