sobota 28. dubna 2018

Poprask v Benátkách. Policie bude na víkend uzavírat město!

Poprask v Benátkách. Policie bude na víkend uzavírat město! zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, benátky aperol spritz,
V místě označeném šipkou, jsou již od pátku 27. dubna nainstalované mobilní turnikety

Chcete si užít 1. máj v Benátkách? Možná se do města vůbec nedostanete! Včera nechal starosta města nainstalovat dvě sady turniketů, které mají zastavit turisty při vstupu do města. K tomu má policie pravomoc odklonit lodě i individuální dopravu.

Dvě sady turniketů zablokují hlavní přístupové trasy


Tento víkend hlásí benátské hotely plno. Město očekává až 100.000 návštěvníků za den. Nejvíce jich bude tradičně 1. května. Policie proto dostala pravomoci od soboty 28. dubna regulovat pohyb lidí po městě.

Využije k tomu dvě sady mobilních turniketů. První stojí před mostem Ponte della Constituzione (ze strany od náměstí Piazzalle Roma), druhá na začátku ulice Lista de Spagna (na úrovni hotelu Bellini, viz foto).

Volný vstup pro obyvatele Benátek


Volný vstup budou mít zaručený jen obyvatelé Benátek, lidé kteří ve městě pracují a turisté s kartou Venezia Unica. Jednodenní návštěvníci označovaní jako "hit & run" budou v směřování na alternativní trasy.

Lista de spagna, turnikety, Poprask v Benátkách. Policie bude na víkend uzavírat město zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, benátky aperol spritz,
Turnikety instalované na začátku ulice Lista de Spagna

Bude to vše fungovat? Osobně dost pochybuji. Vzpomínám na letošní první karnevalový víkend, kdy se policie také pokoušela regulovat tok lidí ulicemi a výsledkem byl totální chaos.

Benátky jako Disneyland?


Instalace zařízení vyvolala mezi místními pořádný poprask. Většina lidí je velmi rozčarovaná a nemůže uvěřit tomu, že je něco takového vůbec možné. Spousta z nich je z toho smutná. Nechybějí ani označení, že teď už je z Benátek opravdu Disneyland.

Hoteliéři zuří


Místní hoteliéři zuří. Vůbec netuší, jak se budou moci turisté dostat do hotelů. Nikdo z magistrátu se totiž neobtěžoval je informovat, nebo se zeptat na jejich názor.

Uzavře policie i jediný přístup do města?


Policie má také pravomoc uzavřít v případě potřeby i jedinou přístupovou silnici do Benátek, most Ponte della Liberta. Týká se individuální osobní dopravy - osobní auta a busy. Pro MHD uzavírka platit nebude.

Přesměrované budou i lodě


Pokud budete trávit víkend na plážích v Bibione, Caorle, Jesolu nebo třeba Lidu a budete se chtít podívat do Benátek, tak vězte, že omezení vás čeká taky.

Poprask v Benátkách. Policie bude na víkend uzavírat město! zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, benátky aperol spritz,
Ani z pláže v Lido di Jesolo nebude cesta do Benátek bez problémů


Zapomeňte, že se vylodíte na Riva degli Schiavoni u náměstí Svatého Marka. Možná brzy ráno to ještě půjde. Později budou lodě budou přesměrované na zastávky na Fondamente Nuove, což je na protější straně města.

Levné ubytování v Benátkách


Booking.com

1 komentář:

  1. Dobrý den,
    máme se obávat podobného uzavření ve dnech 12. - 13.5.?

    OdpovědětVymazat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.