středa 23. ledna 2019

Kde najdete jeden z nejvíce fotografovaných benátských paláců?

, palazzo tetta, jeden z nejvíce fotografovaných benátských paláců, zažijte benátky jako místní, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, kde se najíst v benátkách,
Palazzo Tetta patří mezi nejvíce fotografované benátské paláce. Vděčí za to i tomu, že jeho zdi omývá ze tří stran voda

Je to paradox. Patří mezi nefotografovanější benátské paláce, ale přitom málokdo ví, kde ho hledat. Koho? Palazzo Tetta. Jako jeden z mála benátských domů je obklopený ze tří stran vodou a působí velmi fotogenicky.

Místo pro nejlepší fotku


Palazzo Tetta patří mezi menší benátské paláce a najdete ho kousek od náměstí Campo Santa Maria Formosa. Kolem jeho zdí proudí voda v kanálech Rio de San Giovanni Laterano a Rio Tetta. Nejlepší místo pro fotku je z mostu Ponte dei Conzafelzi, nebo jako na mém snímku, z mostu Ponte Minich.



Neplést s mostem ňader


Svůj název získal palác podle staré šlechtické rodiny Tetta, která přišla do Benátek v roce 1611 z dalmatského Šibeniku.Přístup do paláce je po 600 let starém mostě Ponte Tetta.

Pozor! Neplést s názvem mostem ňader - Ponte delle Tette, na kterém lákaly kunčafty kurtizány "nahoře bez". Ten totiž leží ve čtvrti San Polo.

Bohužel palác je soukromý, což je škoda. Uvnitř domu se totiž skrývá dvůr, který podle Benátčanů patří mezi nejhezčí ve městě.

Vyzkoušejte tipy na levné ubytování v Benátkách

 

Booking.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.