čtvrtek 24. listopadu 2016

3 tipy na nezapomenutelné výlety z Benátek

3 tipy na nezapomenutelné výlety z Benátek, Florencie, Padova, Verona, Romeo a Julie
Z věže katedrály je nádherný výhled nejen na celou Florencii, ale i okolní toskánské kopce

V Benátkách můžete být klidně měsíc a stejně si vše nestihnete pořádně prohlédnout. Když vás přestane bavit courání po městě, vyrazte na výlet. No jo, to se lehce řekne, ale kam? Tady jsou 3 tipy na nezapomenutelné výlety z Benátek. Do Florencie, Verony a Padovy.

Benátky mají skvělé železniční spojení s celou Itálií. A taky celkem levné. Všechny vlaky odjíždějí z nádraží Santa Lucia. Ceny jízdenek, které pohodlně koupíte v nádražních v automatech, nebo na pokladně, jsou příznivé. Můžete se tedy vypravit do okolních měst. Co město, to historický skvost.

Florencie


Dóm respektive katedrála Santa Maria del Fiore, most Ponte Vechio, Palazzo Pitti, náměstí Piazza della Signorina s Palazzo Vecchio a sochou Davida, obrazárna a muzeum Galeria degli Uffizi … to je jen pár skvostů, které byste rozhodně neměli ve městě minout.

3 tipy na nezapomenutelné výlety z Benátek, Florencie, Padova, Verona,
Palazzo Vecchio a před ním socha Davida


Nádraží Santa Maria Novella, je umístěné přímo v centru Florencie. Všude tak dojdete pohodlně pěšky. Máte na výběr ze 2 druhů vlaků. Regionálních nebo expresy.

Jednosměrná jízdenka na reigonální vlak stoji 20.10 €. Cesta s nimi trvá ale 4 hodiny a musíte přestupovat.

Expresy se nazývají Freccia. Jízdenky na ně se dají koupit 3 měsíce předem přes internet na trenitalia za cenu od 24.90 €. S nimi pak cesta trvá 2:05 hodiny.

Verona


Město nejen pro zamilované. Omrkněte slavné náměstí Piazza Bra s římskou Arenou. Projděte se po mostě Ponte di Castelvecchio, nakupte si drobnosti na trhu na nejznámějším náměstí Piazza delle Erbe, jukněte na vedlejší náměstí Piazza dei Signori.  Nenechte si ujít nejznámější balkon na světě. Ten z Romea a Julie v Casa di Giulietta.

3 tipy na nezapomenutelné výlety z Benátek, Florencie, Padova, Verona, Romeo a Julie
Nejznámější balkón na světě v Casa di Giulietta


Nádraží, Porta Nuova, je trochu stranou, zhruha 1,5 km od Arény. Pěšky to ale dáte za cca 20 min. Můžete použít i MHD. Jízdenka stojí 1,50 €. Cesta regionálním vlakem z Benátek trvá 1,5 – 2 hodiny. Jízdné jedním směrem vás přijde na 8,70 €.

Padova


Bazilika Svatého Antonína (Basilica di Sant´ Antonio di Padova), středověký soudní palác Palazzo della Ragione a kolem něj nepředstavitelný mumraj trhovců na Piazza dell´Erbe a Piazza dei Frutti.

3 tipy na nezapomenutelné výlety z Benátek, Florencie, Padova, Verona, Romeo a Julie
Bazilika Svatého Antonína je jednou z dominant Padovy


Nebo se zastavte na Piazza dei Signori. Vévodí mu Palazzo del Capitanio s orlojem. A určitě se projděte po jednom z největších náměstí v Evropě, po Prato della Valle. Zajímavostí je jeho elipsovitý kanál a kolem něho 84 soch.

3 tipy na nezapomenutelné výlety z Benátek, Florencie, Padova, Verona, Romeo a Julie
Náměstí Prato della Valle patří mezi největší a nejhezčí v Evropě

Nádraží je od okraje historického centra vzdálené cca 500 metrů. Cesta z Benátek trvá regionálním vlakem 49 minut, je bez přestupu a zaplatíte za ni 4,10 €.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.