pondělí 6. března 2017

Jak vypadala nejhezčí maska Benátského karnevalu?

Jak vypadala nejhezčí maska Benátského karnevalu, Benátky průvodce, Benátský karneval program, Termín Benátského karnevalu
Vlevo na snímku je Il signore del bosco, Lesní muž. Nejhezčí maska Benátského karnevalu 2017
A vítězem se stává ...ehm, Lesní muž (Il signore del bosco). Jak se vám líbí? Tak určitěěě, ale příští rok raději vyberte jinou masku. Taky máte stejný pocit? Nejste sami.

Každý den soutěž masek


Letošní soutěž o nejhezčí masku karnevalu (Maschiera piú bella), určitě nebude patřit k těm nejlepším. Proč? Od druhé karnevalové soboty se koná každý den soutěž masek. Někdy jsou i 2 denně. Vítězové postupují do finále. Poslední karnevalovou neděli se sejdou vítězové jednotlivých dnů a porota vybere tu nej masku. Letos jich ve finále bylo 40.

Model laické poroty


Organizátoři, ve snaze přiblížit se více návštěvníkům, zvolili model laické poroty "z lidu". Ta byla každý den jiná. Kontinuita veškerá žádná. Výsledek byl pak poněkud rozpačitý. Letos jsem viděl čtyři soutěžní přehlídky. Dle mě, tam byly mnohem hezčí masky. Mimochodem, 3 dámy ze Šlapanic, které soutěžily první karnevalovou neděli, by se dle mě ve finále určitě neztratily.

Jak vypadala nejhezčí maska Benátského karnevalu, Benátky průvodce, Program Benátského karnevalu, masky
3 dámy z Moravy, na první soutěžní přehlídce masek na Benátském karnevalu 2017
Jsem zvědavý, jak se s tím popere vedení karnevalu příští rok. Kdy to bude? Benátský karneval 2018 bude od 27. ledna do 13. února.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.