sobota 28. března 2015

Areál Arsenalu bude přístupný zdarma.   

Také letos bude bude komplex bývalých benátských loděnic Arsenal (Arsenale di Venezia) zpřístupněný zdarma. Ve dnech 25.-26. dubna se Arsenal otevře vřejnosti. Budete si zde moci prohlédnout opravené budovy, využít možnosti komentované prohlídky pracovních prostor a laboratoří s průvodcem, zúčastnit se různých seminářů nebo třeba vyzkoušet školu veslování. Také je připraven bohatý doprovodný program s hudebními produkcemi a kiosky s jídlem a pitím. Pro podrobný program sledujte http://arsenale.comune.venezia.it/.

Areál Arsenalu se nachází ve čtvrti Castello. Můžete se tam vypravit pěšky - z náměstí San Marco půjdete pohodovou chůzí asi 10 minut podél pořeží (směrem na ostrov Lido). Vstup nemůžete minout, tvoří ho dvě věže, které ještě hlídají dva lvi. Lze tam také připlout vaporetem, pak si můžete vybrat zastávku Arsenale (linka č. 1) nebo z opačné strany ostrova, kde můžete vystoupit na zastávkách Celestia nebo Bacini.

Arsenal (Arsenale di Venezia) je oblast, která vznikla kolem Velkého doku, který pochází z roku 1104, a v němž byly loděnice. V dobách největší slávy Benátek se zde vyráběly lodě obchodní, ale i válečné. Dnes se zde již lodě nevyrábějí, ale je zde ale námořní muzeum - Museo Storico Navale di Venezia kde si mj. můžete prohlédnout ponorku č. 513. Komplex je dnes převážně využíván pro různé umělecké a společenské akce, výstavy. Například během karnevalu se na hladině doku pořádají ohňostroje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.