pondělí 12. března 2018

Tady na jídlo v Benátkách nechoďte! Natáhnou vás

Osteria da luca benátky, tady na jídlo v benátkách nechoďte! Natáhnou vás, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, kam v benátkách na aperol spritz, zažijte benátky jako místní
Vstup do nechvalně proslulé benátské osterie Da Luca

Dejte si pozor na jednu benátskou restauraci. Vždycky na blogu dávám tipy kam v Benátkách zajít na dobré jídlo, kávu pití. Dnes to bude ale naopak. Psát budu o Osterii Da Luca, která stojí na ulici Merceria del Capitello, spojnici mezi mostem Rialto a náměstím Svatého Marka. Tady na jídlo v Benátkách nechoďte! Natáhnou vás.

Dvě porce rizota za 166 euro?


Pokud nechcete dát třeba za dvě porce rizota 166 euro, tak se obloukem vyhněte této ostreii. Možná jste to zaregistrovali taky. Začátkem roku i u nás proběhla zpráva o tom, jak čtveřice japonských studentů zaplatila za čtyři obyčejné rybí steaky a vodu přes 1.100 euro (téměř 29.000 Kč).

Jak k tomu došlo? Osteria má totiž "kreativní" ceník. V něm je uvedeno, že ryba stojí 8 €. A jak už to bývá, drobným písmem v úplné jiné části jídelního lísku je napsáno, že cena je za 100 gramů. Samozřejmě, že se jich nikdo neptal a na talíř jim naložili vetší porci.

Nešlo o běžné turisty


Podotýkám, že nešlo o běžné turisty, ale o mladé Japonce, kteří studují na univerzitě v Boloni a rozhodně nebyli poprvé v italské restauraci a poměrně slušně vládli italštinou.

jídelní lístek Osteria da luca benátky, tady na jídlo v benátkách nechoďte! Natáhnou vás, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, kam v benátkách na aperol spritz, zažijte benátky jako místní
Jídelní lístek Osteria Da Luca na první pohled vypadá normálně


Studenti si to ale nenechali líbit. Obrátili se na policii. A na média. Věci se dali do pohybu. Benátský magistrát poslal do osterie kontrolu. Té teď hrozí pokuta 20.000 € za nedodržování hygienických norem.

Dlouhodobě mizerné hodnocení


Na serverech jako Yelp, Trip Advisor a dalších najdete dlouhodobě mizerné hodnocení této osterie a jejich předražené ceny. Můžete vidět účtenky, kde stojí:
  • 2x caffee latte 18.40 € (běžná cena tak 3 €)
  • grilované krevetky za 56 €
  • špagety s mořskými plody za 80 €
  • panino 9,52 € (i na drahých letištích se cena pohybuje kolem 4-6 €)
  • grilovaný mořský okoun 72 €
  • Maggiorazione 15-18 % z ceny jídla. Nejedná (nejedná se o couvert - coperto, ten je na účtenkách taky). Jde o poplatek za blíže nespecifikované služby.


Arogantní personál


    Kromě účtenek se můžete dočíst také o arogantním personálu. Zajímavé ale je, že i přes tyto negativní recenze (známka na Google je 1,3 z 5 hvězdiček), se pořád najdou lidé, kteří do osterie zajdou na jídlo.

    Ostuda Benátek


    Podle recenzí dělá Ostaria Da Luca Benátkám jen ostudu. Místní do ní samozřejmě ani nepáchnou. Nevím přesně, kdo je majitelem osterie, ale leccos napovídá záhlaví účtenky, kde je uvedeno: OSTARIA DALUCA SAS, DI ZHENG CHENYI & C...



     


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.