pondělí 23. října 2017

Pozor! V Benátkách se bude stávkovat

Pozor! V Benátkách se bude stávkovat, benátky průvodce, kam v benátkách, co vidět v benátkách, benátky památky, benátky historie, jak se najíst v benátkách, kde se najíst v benátkách, co ochutnat v benátkách, kam v benátkách na víno, kam v benátkách na aperol spritz, zažijte benátky jako místní, vaporetto, stávka v benátkách,
Benátky čeká v pátek 24 hodinová stávka v dopravě

Vyrážíte tento týden do Benátek? Tak pozor! V Benátkách se bude stávkovat. Odbory SGB vyhlásily na pátek 27. října 24 hodinovou stávku. Ta se bude týkat autobusové i lodní dopravy ve městě.

O absolutní stávku nejde


Možná ale nebude tak zle. SGB odbory totiž nejsou oficiálně uznávanou organizací a nemohou tak vést kolektivní vyjednávání. Tak že nakonec možná stávka ani nebude.

Bude-li, pak počítejte s tím, autobusy a tramvaje (z Mestre do Benátek a zpět), budou jezdit podle jízdního řádu jen ráno od 6:00 do 8:59 a odpoledne od 16:30 do 19:29 hodin.

Vlaky mezi Mestre a Benátkami budou jezdit normálně.

Obvyklé minimální služby


Pokud jde o vodní autobusy (vaporetta), u nich benátský dopravní podnik actv.it garantuje "obvyklé minimální služby". Co si pod tím představit? Těžko říci. Podle mé osobní zkušenosti, lodě jezdit budou, ale tak nějak nepravidelně. Hlavně budou dost "narvané".

Dalším oblíbeným sportem místních odborářů je, že stávkují infopointy, kde dopravní podnik prodává jízdenky. To vás ale trápit nemusí. Jízdenky totiž dostanete koupit buď v trafikách nebo v automatech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.