čtvrtek 29. prosince 2016

Grandiózní silvestrovský ohňostroj v Benátkách


V sobotu přivítají Benátky Nový rok velkolepou pyrotechnickou šou. Nejlepší místa ke sledování ohňostroje jsou Riva degli Schiavoni, Riva Ca' di Dio, Riva San Biagio, Riva dei Sette Martiri. Že zrovna ve městě nebudete? Nevadí. Grandiózní silvestrovský ohňostroj v Benátkách můžete sledovat i on-line.

Ohňostroj začne o půlnoci. Vetšinou trvá kolem 30 minut.

Mapka s vyznačením nejlepších míst ke sledování ohňostroje (tlustá žlutá čára)

Přísná bezpečnostní opatření


Doba je ale zlá. Návštěvníky čekají na místě přísná bezpečnostní opatření. Je zakázáno prodávat nápoje ve sklenicích nebo skleněných nádobách, používání nebo přenášení petard či jiné pyrotechniky a podobně. Pořadatelé varují, že chování, které by mohlo narušit bezpečnost a zdraví lidí na veřejnosti, nebude policie tolerovat.

Posílená hromadná doprava


Při příležitosti novoročních oslav bude posílená hromadná doprava. Půjde hlavně o vaporetta ve směru na Piazzale Roma (bus a vlak). Doprava lanovkou People Mover, na parkoviště automobilů v Tronchettu z Piazzale Roma, bude fungovat až do 3 hodin ráno (poslední jízda z Piazzale Roma bude ve 2:50 hod). Pro přespolní návštěvníky vypraví italské železnice zvláštní noční vlaky.

Šťastný nový rok 2017! Felice Anno Nuovo 2017!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.