pátek 26. srpna 2016

Aby se vám to nestalo v Benátkách taky

Aby se vám to nestalo v Benátkách taky, zákaz koupání,

Nekoupejte se v Benátkách. Jinak dostanete pokutu. Jako ji dostal včera odpoledne jistý Čech. Je to totiž zakázané. A těch zákazů je víc. Dejte si pozor, aby se vám to nestalo v Benátkách taky.

Čech byl celý překvapený 


V celé Evropě panuje v těchto dnech teplé počasí. Benátky nejsou výjimkou. Jeden našinec tak pojal nápad, že se trochu osvěží. Moc se s tím nepáral a hupsnul do vody. Vybral si k tomu "nejlepší" možné místo. Molo Svatého Marka, před piazzettou.

Onen Čech byl celý překvapený, když mu dva policisté, kteří dorazili na místo, sdělili, že koupání je v Benátkách zakázané. Na místě mu vyměřili pokutu ve výši 50 €, kterou pán údajně bez řečí "zacáloval" na nejbližší poště.

Jen blb se může koupat v samém středu Benátek


1. Pán rozhodně nebyl a nebude jediný, kdo se v Benátkách rozhodl vykoupat, byť je to zakázané. Ale jen blb, si může k tomu vybrat místo v samém středu města. Jen tak na okraj. Nevím, jak se pán cítí dnes, ale Benátky nemají kanalizaci ;-)

Ač se to nezdá, tak v Benátkách nikde není pláž. Kdo se chce vykoupat, tak musí vyrazit tam, kde jsou pláže. Nejbližší jsou na ostrově Lido nebo na Punta Sabbioni či Jesolo.

2. Může být rád, že to měl jen za 50 €. Za porušení zákazu koupání mohl vyfasovat flastr až ve výši 500 €.

Aby se vám to nestalo v Benátkách taky, záka krmení holubů
Zákaz krmení holubů pod pokutou 500 €



Co je ještě v Benátkách je zakázané?


- Krmit holuby. Důvod? Řečeno slovy z jednoho českého filmu: "Páč jim tady serou po sochách". A to tak, že velmi.

- Jíst na náměstí Svatého Marka (s výjimkou restaurací). Holubi jsou tady "oraženější" než lázeňské veverky. Svou svačinu tady před nimi ubráníte stěží. Čímž vlastně porušujete předchozí bod.

- Chodit po městě v plavkách. Benátky nejsou přímořské letovisko.

- Kupoval falešné značkové zboží, nejčastěji kabelky a sluneční brýle, od nelegálních prodejců na ulici. Pokutu dostanete oba. Vy i prodejce.

- Nedělat hluk na ulicích po 23. hodině.

A výše pokuty? Maximální sazba je ve všech případech 500 €.

V Benátkách právě probíhá kampaň, která vyzývá návštěvníky k respektování města a jeho obyvatel



Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.