středa 20. července 2016

Unikátní příležitost, jak se dostat do útrob mostu Rialto

 Unikátní příležitost, jak se dostat do útrob mostu Rialto, Benátky, rekonstrukce,
Benátský most Rialto letos slaví již 425 let

Nejznámější benátský most Rialto se rekonstruuje. Jeho větší část je pro veřejnost vždy uzavřená. Hotovo by mělo být do konce letošního roku. Město Benátky umožňuje až do konce října nevšední pohled do zákulisí oprav. Je to unikátní příležitost, jak se dostat do útrob mostu Rialto, do míst, kam se běžný návštěvník nikdy nedostane.

Prohlídky každý poslední pátek v měsící


Každý poslední pátek v měsíci se otevírá možnost prohlédnout si Rialto "zevnitř". Prohlídka je v italštině, trvá 45 minut, skupinu tvoří maximálně 12 osob a je zdarma. Během prohlídky se dozvíte krátce něco o historii mostu, způsobu rekonstrukce, o sponzorovi a podíváte se přímo na staveniště. Před prohlídkou ještě podepíšete bezpečnostní instrukce a nafasujete ochrannou přilbu.

Pohled na probíhající práce na pravé straně mostu Rialto

Co pro to musíte udělat? Zaregistrovat se na oficiální stránce, (ITA) věnované rekonstrukci mostu. Vyplníte zde jen svoje jméno, příjmení, e-mail a telefon. Nevládnete-li italštinou, pak doporučuji do poznámky napsat (klidně i anglicky), že preferujete e-mailový kontakt. Pak už jen počkáte e-mailové na potvrzení registrace.

Termíny prohlídek (Volné místa rychle mizí).
29. července
26. srpna
30. září
28. října

Diesel a spol. věnovali 5.000.000 €


Práce na rekonstrukci mostu byly zahájené v červnu 2015. Naplánované jsou na 18. měsíců, tedy do prosince 2016. Rekonstrukci částkou 5.000.000 € sponzoruje skupina OTB Group. Její název asi většině lidí nic neřekne. Skupina ale vlastní například značky Diesel, Marni nebo Viktor & Rolf. Zajímavostí je, že se zatím při stavbě podařilo ušetřit 600.000 € proti plánovanému rozpočtu. Uspořenou částku použijí Benátky na další restaurátorské práce ve městě.

Most Rialto tvoří přes 12.000 pylonů a až do roku 1854 byl jediným mostem přes Velký kanál.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.