středa 22. června 2016

Jak si splnit do roka a do dne své sny o lásce?

Jak si splnit do roka a do dne své sny o lásce?
Cuore di mattoni, benátské cihlové srdce splní vaše sny o lásce

Každý, kdo chce, aby se mu vyplnily sny o lásce musí do Benátek. A tam do čtvrti Castello. V ní leží průchod Sotoportego dei Preti. V něm je zazděné červené srdce Cuore di mattoni. Legenda říká, že když se toho srdce dotknete, všechny vaše sny o lásce se v příštím roce splní.

Mořská panna


Celá legenda vznikla mnoha a mnoha lety. Tehdy žil v Benátkách rybář jménem Orio. Když byl jednou v noci rybařit, uslyšel ženský hlas, volající o pomoc. V jeho síti uvízla mořská panna. Orio ji vytáhl do lodi. Jmenovala se Melusina a byla moc krásná. Povídali si spolu celou noc. Rychle se do sebe zamilovali. Melusina však byla prokletá a každou sobotu se proměnila v hada. Jediný způsob, jak se zbavit prokletí, bylo vdát se.

Jak si splnit do roka a do dne své sny o lásce?
Sotoportego dei Preti, ve kterém je zazděné cuore di mattoni

Záhadně uklizený dům


Orio se s Melusinou oženil a měli spolu tři děti. Melusina později onemocněla a zemřela. Orio to těžce nesl. Doma začala chybět ženská ruka a brzy v něm byl nepořádek. Jednoho dne, když se Orio vrátil z rybolovu, byl jeho dům záhadně uklizený. Myslel si, že mu pomohli sousedi. Situace se ale opakovala každý týden. Vždy v sobotu byl dům uklizený.

Zabitý had a červené srdce


Jednou v sobotu se Orio vrátil z rybolovu dříve a v kuchyni uviděl hada. Vzal sekeru a zabil ho. Had byla ale převtělená Melusina, která se po své smrti vracela, aby rodině pomáhala. Od té doby byl v domě zase nepořádek. Avšak krátce poté, se v průchodu pod domem, kde Orio bydlel, objevilo ve zdi červené cihlové srdce. To je tam dodnes.



Je to sice legenda, ale ...


Od těch dob se traduje ona legenda, že kdo se srdce dotkne, tomu se do roka a do dne vyplní jeho sny o lásce. Je to sice legenda, ale ... když už člověk v Benátkách je, tak není na škodu si na srdce sáhnout. Co kdyby?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.