pondělí 7. listopadu 2016

Cinkněte si a zažeňte smrt. Kotvičky štěstí v Benátkách

Cinkněte si a zažeňte smrt. Kotvičky štěstí v Benátkách, ancorette, štěstí v benátkách, kam v Benátkách, co vidět v benátkách, benátské zajímavosti, Benátky tipy
Kotvičky pro štěstí, místními nazývané ancorette

V místě, kde se setkává Sotoportego del Traghetto a most Ponte San Canzian, jsou na zdi 2 malé kovové kotvičky. Místními nazývané ancorette. Stoupněte si chvíli na most a pozorujte, jak jsou místní pověrčiví. Rodilý Benátčan totiž nikdy neprojde okolo, aniž by si s kotvičkou "necinkl" o zeď. Pro štěstí.

Cinkněte si a zažeňte smrt


Udělejte to taky tak. Cinkněte si a zažeňte smrt. Kotvičky štěstí v Benátkách mají vztah k ostrovu San Michelle. Na něm je jediný benátský hřbitov. Nic jiného.

A právě z podloubí Sotoportego del Traghetto, vyplouvaly gondoly na poslední cestu s nebožtíky. Kánál Rio dei Santi Apostoli, který teče podél podloubí, totiž směřuje ke hřbitovu.

Je to sice jen pověst, ale kdo ví?


Tradice říká, že každý, kdo je schopný se dotknout vlastní rukou kotvičky, se ještě nemusí obávat, že nastal čas jeho smrti. Je to sice jen pověst, ale kdo ví? Pro jistotu zvoním vždycky, když jdu kolem. Co kdyby, že?



Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.