pátek 6. listopadu 2015

Termíny akcí a oslav v Benátkách pro rok 2016

Chystáte se do Benátek na přelomu letošního roku nebo v roce 2016? Mrkněte na seznam pěti největších akcí a oslav a naplánujte svoji cestu podle nich.

Oslava Nového roku (Capodano a Venezia) Čtvrtek 31.prosince 2015 

Po přáních všeho nejlepšího do nového roku 2016 začne pár minut před půlnocí nádherný ohňostroj, který osvítí tisící barvami náměstí Svatého Marka a nejbližší okolí. Poté se spustí v ulicích a uličkách Benátek jedna velká párty, která bude trvat až do rána.

 Benátský karneval (Carnevale di Venezia) 23.ledna - 9.února 2016

Jeden z nejkrásnějších karnevalů na světě. Tisíce různých masek a kostýmů. Stovky veřejných či privátních akcí a eventů. Součástí oslav je již tradiční Festa delle Marie a ceremonie zvaná "Il Volo dell´Aquila". Na návštěvníky čeká 18 úžasných dnů plných koncertů, vystoupení, masek, oslav a zábavy. Další informace o karnevalu najdete zde .


Svátek Nanebevstoupení Páně (Festa della Sensa) Neděle 8.května 2016

Oslava spojení Benátek a moře vztažená k tisícileté historii Benátské republiky, La Serenissimy. O historii Festa della Sensa si můžete přečíst zde.


Svátek Spasitele (Festa del Redentore) Sobota a neděle 16. - 17.července 2016

Svátek Spasitele se slaví jako vzpomínka na morovou epidemii, která způsobila smrt až třetiny obyvatelstva. Před půlnocí ze soboty na neděli se vždy v povodí Svatého Marka koná nádherný ohňostroj. Letos si tuto podívanou nenechalo ujít 100.000 lidí. Více o Festa del Redentore najdete zde. Zajímavost o kostele Festa del Redentore najdete tady.


Historická regata (Regata Storica) Neděle 4. září 2016

Svátek starý téměř tisíc let. Koná se každoročně první týden v září. Jde o tradiční závod lodí spojený s velkolepou přehlídkou historických lodí a kostýmů. Závod lodí probíhá na Velkém kanále. Pro nás Čechy je zajímavostí, že polovina závodu, tedy místo, kde se závodníci otáčejí je u sochy Svatého Jana Nepomuckého. Více o akci Regata Storica najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.