čtvrtek 12. listopadu 2015

Program Benátského karnevalu 2016

  Aktualizováno 10.02.2016 o: Program Benátského Karnevalu 2017

 

Karneval už za dva měsíce

za dva měsíce a kousek, začne jeden z největších a nejkrásnějších karnevalů na světě. Slavný Benátský karneval. Tentokráte bude na téma "Umění a řemesla v Benátkách". Karneval proběhne od 23. ledna do 9. února 2016. Návštěvníci se můžou těšit na 14 TOP akcí a další desítky menších doprovodných akcí a eventů. 

Program zahájí 23.ledna slavnostní průvod nočním městem (Festa Venezia sull´Aqua). Nebude chybět ani soutěž o nej dívku pro rok 2016, Festa delle Marie

Zlatý hřeb celé akce

Vrchol karnevalu - Volo dell´Angelo (Let anděla), proběhne v neděli 31. ledna. Pečlivě vybraná osobnost, pro rok 2015 to byla Giusy Versace (dcera známého módního návrháře, která je ochrnutá po autonehodě), je vždy spuštěna na laně ze zvonice Svatého Marka, dolů na náměstí. To vše za všeobecného jásotu přihlížejících davů.Letošním andělem bude Irene Rizzi. Dívka, která získala titul karnevalové Marie pro rok 2015.

Soutěž o nejlepší masku

V neděli 7. února také proběhne vyhlášení soutěže o nejhezčí masku karnevalu a to opět na náměstí Svatého Marka. Karneval bude zakončený v úterý 9. února slavnostním ceremoniálem a korunovací "Marie" pro rok 2016. Jako úplná tečka za oficiálním programem, pak bude vzápětí po ceremoniálu, následovat Let lva (Lo Svolo del Leon).

Oficiální program karnevalu najdete zde (ENG).


Pro další zajímavosti o karnevalu klikněte sem.

Jak se do Benátek nejlépe dostat najdete tady.

Pokud se chcete o Benátkách dozvědět víc, než je v průvodcích.  



Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.