pátek 30. října 2015

Vraždící monstrum v Benátkách

Vyhlášené párky a guláš

V dobách Benátské republiky, žil v Benátkách řezník jménem Cargnio Biagio (v benátském dialektu Biasio). Ve čtvrti Santa Croce, na náměstí Campo San Zan Degola provozoval řeznickou dílnu a hostinec s názvem Taverna da Biagio. Jeho párky byly vyhlášené po celém městě. A zvláště pak jeho guláš (sguazzetto), byl tak chutný, že si ho rádi dopřávali nejen obyčejní lidé, ale i benátská šlechta

Rodinný recept

Nezaměnitelná a jedinečná chuť jeho pokrmů k němu lákala stále nové a nové zákazníky. Ti se samozřejmě pokoušeli získat jeho recept. Biagio byl na svůj recept patřičně hrdý. Zatvrzele ho však odmítal komukoliv prozradit. Říkal jen, že je to starý rodinný recept.

Když se ucho utrhne

Jednoho dne si tesař Toni objednal u Biagiho svůj oblíbený guláš. Při jídle ucítíl něco v puse. Myslel si, že je to kost. Proto sousto vyplivl. S hrůzou zjistil, že to je kus dětského prstu. Zachoval chladnou hlavu. Jídlo sice už nedojedl, ale prst zabalil do kusu látky, a strčil do kapsy. Pak zaplatil a odešel. Následně však informoval benátskou policii

Hrůzný nález

Policie dorazila do hostince záhy. V zádní části domu, kde byla řeznická dílna, na ně čekal hrůzný nález. Několik dětských tělíček, které byly různě rozřezané a rozčtvrcené. Biagio přistižený na místě činu, se na místě přiznal k vraždám i k tomu, že maso dětí přidával do jídla. Přiznal se také k tomu, že neví, kolik dětí takto vlastně zabil. Říká se ale, že v této době zmizelo v Benátkách poměrně velké množství dětí.

Oko za oko, zub za zub

Za tyto brutální činy vyměřil soud řezníkovi brutální trest. Nedříve jej táhli za koněm po zemi až do vězení. Tam mu usekli obě ruce a krutě ho mučili. Následně byl dopravený na piazzettu Svatého Marka. Tam mezi sloupy Svatého Marka a Svatého Teodora, kde se konaly všechny benátské popravy, byl ještě jednou mučen a pak sťat. Jeho tělo bylo symbolicky rozčtvrceno, stejně tak, jak on to dělal s dětmi. Hlava pak byla vystavena jako výstraha a varování na náměstí Campo San Zan Degola. Jeho hostinec a dům byly srovnány se zemí. 

Campo San Zan Zegola dnes

Na památku, a jako připomínka tohoto hrůzného činu, zůstal místopisný název Riva de Biason. Dnes  je to stejnojmenná zastávka vaporetta číslo 1 a zároveň nábřežní ulice s názvem Fondamenta Riva de Biasio.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.